Kultúra

Négy saját bemutatót tervez az évadban a Kövér Béla Bábszínház

Négy saját bemutatót tervez az évadban a Kövér Béla Bábszínház

2016. szeptember 7., szerda
Négy saját bemutatót tervez az évadban a Kövér Béla Bábszínház

Négy saját bemutatót tervez jubileumi 2016-2017-es évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház - közölte Kövér László igazgató szerdán.

Az évadnyitó társulat ülésen a színházi szakember elmondta, hogy 1946 decemberében mutatta be pár lelkes középiskolás a János vitéz című bábdarabot Szegeden. Ezt az előadást tekintik a szegedi bábszínház indulásának, így idén hetven esztendős az intézmény. Az igazgató úgy fogalmazott, hogy a színház célja változatlan: színvonalas, értékes előadásokat nyújtani lehetőleg minél több nézőnek. A társulat munkája már jóval az évadnyitó előtt megkezdődött, augusztus 28-án mutatták be

Szabó Attila

Sötétben nem látok aludni című darabját. A következő premiert

Vészits Andrea

Pompejizetes eleven levelek című művének bemutatóját szeptember 25-én tartják, a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású kiállításához kapcsolódva. Késő ősztől játsszák A madárijesztő című produkciót

Adela Moldovan

rendezésében, és februártól felújításként látható majd Diószegi Ágnes Rest mese című darabja - közölte

Kövér László

. Az elmúlt néhány évben sok nézőt vonzottak a csecsemőszínházi előadások. A bábszínház kamaratermében ősszel a békéscsabai Napsugár bábszínház Pöttöm pöttyön pöttyös pötty című előadását láthatják a legkisebbek, tavasszal pedig Ábrahám Eszter A kíváncsi pillangó című művét mutatják be. A továbbjátszások közöl az igazgató kiemelte a Szabadkai Gyermekszínházzal közös Fehérló fia című produkciót. A szabadtéri előadást több helyszínen is játszották Vajdaságban és Magyarországon, és a következő hetekben is műsorra tűzik. A Thealter fesztivál keretében nyáron több felnőtteknek szóló bábelőadást is befogadott az intézmény, a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatóinak darabjai közül több újra szerepel ősszel a műsoron a tervek szerint - mondta a direktor. Kövér László szólt arról is, hogy nyáron befejeződött a nézőtéri székek cseréje, melyet az intézmény saját költségvetése terhére valósított meg néhány év alatt. Hozzátette: a színpad korszerűsítéséhez külső forrásra lenne szükségük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.