Közélet

Mustot készítettek és táncolni tanultak a gyerekek az ÁGOTA közösségi házban + FOTÓK

Mustot készítettek és táncolni tanultak a gyerekek az ÁGOTA közösségi házban + FOTÓK

2016. szeptember 30., péntek
Mustot készítettek és táncolni tanultak a gyerekek az ÁGOTA közösségi házban + FOTÓK
szureti_mulatsag017kf

Borszűrő Szent Mihály-napi családi szüreti mulatságot tartottak pénteken az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ Csongor téri épületében. A gyerekek kipróbálhatták a mustkészítést, elleshették a magyar néptánc alaplépéseit, a legkisebbek pedig mókás kifestőkkel és papírhajtogatással hangolódhattak az őszre.

Immár 15. éve működik játszóház az ÁGOTA Alapítvány keretein belül Tarjánban, de az ÁGOTA berkein belül megvalósítanak bűnmegelőzési rendezvényeket, működik korrepetitor tanoda, illetve kézműves, készségfejlesztő és gyógypedagógiai programokra is várják az érdeklődőket. A játszóház azóta még több gyermeket és fiatal felnőttet tud befogadni, hogy tavaly megújult és megszépült a Csongor téri épület, azóta itt kerül sor a Mikulás napi ajándékosztásra, és itt készülnek közösen az adventre is. "A játszóház a valakihez, valahová való tartozás élményét adja, generációk nőttek fel velünk, többen ma már az önkénteseink között dolgoznak. A közösségi központ egyaránt otthona a nevelőszülői hálózatnak, és mindazoknak, akik nyitott szívvel lépnek be az ajtón" - tudtuk meg

Kothencz Jánostól

, az alapítvány alapítójától. A szüreti mulatság tematikus nap volt a közösségi házban, kicsik és nagyok kipróbálhatták a mustkészítést, elleshették a magyar néptánc alaplépéseit, ha pedig szerettek volna magukkal vinni valamit, akkor a kézműves sarokban őszi apróságokat is készíthettek, színezhettek. A gyerekeknek természetesen a mustkészítés tetszett legjobban, szorgos kezek vidáman tépkedték a szőlőszemeket a fürtökről. Eleinte kicsit bátortalanul ugyan, de

Jazimiczky Éva

, a Szeged Táncegyüttes Alapítvány munkatársának biztatására a tinik is körbeálltak, hogy részesei legyenek a rögtönzött néptáncegyüttesnek. Rövid betanulást követően ügyesen ropták, az alapmozdulatoktól a bonyolultabb lépésekig ellesték a tánc fortélyait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.