Kultúra

Megjelent a szegedi görögkatolikus kollégium kiadványa

Megjelent a szegedi görögkatolikus kollégium kiadványa

2016. szeptember 2., péntek
Megjelent a szegedi görögkatolikus kollégium kiadványa

Egykori és jelenlegi lakók írásai olvashatóak a Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon frissen megjelent kötetében. A könyv tartalmaz szépirodalmi műveket, beszámolókat és tudományos írásokat egyaránt, így mutatva be a diákotthon lakóinak széleskörű érdeklődését. A kiadványt szeptember 4-én, vasárnap mutatják be 12 órakor, a Görögkatolikus Plébánia udvarán.

A napokban jelent meg a szegedi Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon egykori és jelenlegi lakóinak, barátainak írásaiból, rajzaiból összeállított kiadvány „Legyetek egyek és nyitottak” címmel. A kötetben találunk tudományos értekezést vallási, műszaki és biológiai témában egyaránt, olvashatunk verset, prózát, kollégiumi élménybeszámolókat. E mellett különböző, a lakók által készített festményekkel, fotókkal illusztrálták a kötetet. A Romzsa Tódor Görögkatolikus Diákotthon 2011-ben jött létre Szegeden, ahol felsőoktatásban tanuló, görögkatolikus szellemiségű hallgatók élnek. A kollégium nevét Romzsa Tódor munkácsi görögkatolikus püspökről, vértanúról kapta, akit 1947-ben „ellenálló tevékenysége” miatt a KGB likvidált: egy lovaskocsis baleset után megverték, majd a kórházban egy beépített ügynök halálos injekciót adott be neki. A püspököt 2001-ben avatta boldoggá II. János Pál pápa. A frissen megjelent kötetet szeptember 4-én, vasárnap 12 órakor mutatják be az olvasóközönségnek a Görögkatolikus Plébánia udvarán (Szeged, Lechner tér 9.), ahol a kötet tartalma mellett a résztvevők megismerhetik a szegedi görögkatolikus egyházközség történetét is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.