Sport

Labdarúgás: jó meccset vár a dél-alföldi derbin a SZEOL jelenlegi házi gólkirálya

Labdarúgás: jó meccset vár a dél-alföldi derbin a SZEOL jelenlegi házi gólkirálya

2016. szeptember 16., péntek
Labdarúgás: jó meccset vár a dél-alföldi derbin a SZEOL jelenlegi házi gólkirálya
szeol_cegled22_gs

Dél-alföldi rangadóra készül az NB II-ben a SZEOL SC: Tóth Ákos tanítványaira a tizedik játéknapon a tavasszal még az élvonalban szereplő Békéscsaba vár a SZVSE-pályán. A találkozó előtt a szegediek csabai származású, jelenlegi házi gólkirályával, Buzási Péterrel beszélgettünk.

A nyáron még edzőmeccsen találkozott egymással a két csapat, vasárnap azonban már fontos bajnoki pontokért csap össze a SZEOL és a Békéscsaba: a szegediek hazai pályán eddig négy meccsükből hármat is megnyertek, csupán a legutóbbi, Kisvárda elleni hazai mérkőzésen maradtak pont nélkül, a lila-fehérek azonban egyre inkább játékba kerülnek a döcögős rajt után, és legutóbbi négy mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték. A SZEOL első idegenben szerzett pontjával melegített a vasárnapi derbire, hiszen Puskás Csabáék a Sopron otthonából térhettek haza az idény során először pontosan. „Őszintén megmondva, eddig nem járt a fejemben ez a meccs, mert a srácokkal a hétközi mérkőzésre készültünk, ahol sikerült elhozni egy pontot. Csütörtöktől kezdett el bennem is tudatosulni, hogy a volt csapatom ellen játszom, bár ebben a gárdában nem játszik volt csapattársam, de csak a szülővárosom ellen fogunk játszani. Két szomszédvár játszik egymás ellen, régen is játszott egymás ellen a két csapat, felfokozott hangulatban várom a vasárnapi mérkőzést, és remélem, hogy szegedi győzelemnek tudok örülni” – fogalmazott portálunknak a SZEOL SC békéscsabai születésű játékosa,

Buzási Péter

. A SZEOL számára nagy segítséget nyújtott az eddigi mérkőzéseken a szurkolók jelenléte és buzdítása: a drukkereknek pedig nagy szerepük lehet majd a vasárnapi mérkőzésen is. Buzási Péter ezzel kapcsolatban kifejtette, nagyon pozitív az, hogy szeretik őket a szurkolók, és hogy ennyien kilátogatnak a hazai mérkőzéseikre, és jó dolog ezt látni, hogy a városban ilyen felbuzdulást tud okozni a csapatuk, ez pedig jó hatással van rá, és a csapat többi tagjára is. A szegediek válláról egy teher lekerülhetett szerdán, hiszen a soproni mérkőzésen a gárda megszerezte az első idegenbeli pontját, ez pedig akár segíthet abban is, hogy a Békéscsaba ellen egy jó eredményt érjen el a gárda. „Sajnos nem három pontot szereztünk, de a meccs összképét tekintve igazságos döntetlen született. Úgy érzem, kicsit felszabadultunk azzal, hogy megszereztük az első idegenbeli pontunkat, amit nagyon remélem, hogy további pontok is követni fognak majd a következő idegenbeli mérkőzéseken” – tekintett vissza a Sopron elleni szerda találkozóra Buzási Péter.

szeol_cegled20_gs

Az esélyeket latolgatva a 28 éves futballista elmondta, ebben a bajnokságban nincs verhetetlen csapat, ezt az eredmények is mutatják, és bár papírforma szerint a Békéscsaba az esélyesebb, de saját pályájukon szeretnék borítani ezt, amit úgy érez, sikerülni is fog, és egy szép győzelemnek fognak tudni örülni a szurkolókkal együtt. Buzási Péter remekül kezdte az idényt, hiszen a Cegléd elleni hazai mérkőzést az ő duplájának köszönhetően nyerte meg a SZEOL, de jelen pillanatban három szerzett góljával ő a szegediek házi gólkirálya is – egyben az egyetlen labdarúgója, aki egynél több alkalommal tudott a hálóba találni. „Álomszerű volt a rajt, én sem gondoltam volna ezt, hogy így fog sikerülni az NB II-es szereplés. Remélem, hogy ezt a formát a későbbiekben is fogom tudni tartani, és több szép gólt fogok tudni szerezni a csapatnak, ezáltal pedig pontot, pontokat gyűjthetünk” – mondta el saját formájával kapcsolatban Buzási Péter.

szeol_budaors57_gs

Tóth Ákos

legénységére a következő héten is két mérkőzés vár, hiszen szerdán a Magyar Kupában a Siklós vendégei lesznek, így igen sűrű a naptár szeptemberben is. „Egyre jobban kezdjük felvenni az NB II-es ritmust, a hétközi forduló is új a csapatnak, erre nem volt példa a harmadosztályban. Az edzők feladata is, hogy a csapat minden meccsen a legjobbját nyújtsa és fitt legyen, megfelelő legyen a regeneráció. Egyre jobban beleszokunk ebbe a ritmusba, egyre jobban tudunk alkalmazkodni ehhez az erőltetett menethez, nem lesz ezzel probléma a közeljövőben. A sérülések hátráltatják kicsit a csapatot, sokan vannak a maródiak listáján, reméljük, hogy nem lesz bővebb ez a lista” – válaszolta kérdésünkre Buzási Péter. A SZEOL jól kezdte a bajnokságot, az újonc együttes nem szenvedett nagyarányú vereséget, valamint különösen a hazai mérkőzésein sikerült eredményesen játszania – a kilenc kör után megszerzett tíz pont pedig jó alapot jelenthet a folytatásra. „A szünet alatt megbeszéltük az elmúlt meccsek tapasztalatait, a várakozások felett teljesített a csapat, így is éreztem a pályán, illetve a vezetőktől is ezt a visszajelzést kaptuk. A jövőben is arra törekszünk, hogy ezt a tendenciát tartsuk, és ha ilyen mértékben gyűjtögetjük a pontokat, akkor nem lesz gond a célunk elérésével, ami a bent maradás az NB II-ben” – összegzett a szegediek játékosa. Futballberkekben megszokott, hogy nagyjából annyi pontra van szükség, ahány fordulós a bajnokság: ebből a szempontból jó úton jár a SZEOL, hiszen szépen szaporodnak a pontszámok a csapat neve mellett, ráadásul bár csak kilenc forduló ment le az NB II-ből, de abszolút nem szakadt szét a mezőny, így példaképpen a negyedik helyen álló Balmazújváros is csupán hat pontnyira van a tizenhetedik SZEOL-tól. „Azt beszéltük mi is, hogyha így tudjuk folytatni, akkor nem kell félnünk a SZEOL SC-nek attól, hogy megmaradjon az NB II-es tagság. A tabellán ugyan most a végén állunk, de annyira kicsik a különbségek, hogy egy-két győzelemmel nagyot lehet ugrani a tabellán. Nüanszok fognak dönteni a végelszámolásnál. Az edzőnk gondolata jutott eszembe, a Szeged 2011-Grosics Akadémia elleni első félidőhöz hasonlított a Kisvárda elleni meccs első félideje, azt kérte tőlünk, hogy ott volt egy gyengébb félidőnk, amit követett 13 jó félidő. Azt kérte tőlünk, hogy a Kisvárda ellen mutatott első félidőt ismét 13 jó játékrész kövesse, és akkor ennek pontokban is meglesz az eredménye. A Sopron elleni meccsen ebből már kettőt bemutattunk, remélem, jön mellé a további tizenegy is” – zárta Buzási Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.