Szórakozás

Jótékonysági futást rendeznek október első szombatján Szegeden

Jótékonysági futást rendeznek október első szombatján Szegeden

2016. szeptember 20., kedd
Jótékonysági futást rendeznek október első szombatján Szegeden
plakat_05

Az Adrenalin SE és a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány október elsején, szombaton rendezi a Gyermekláncfű Tudás-Futást, amellyel a kimagasló szintű tanulmányokat folytató, gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek és fiatal felnőtteket támogatnák.

Az október elsején, szombaton esedékes jótékonysági futás a Dóm térről indul, és a mezőny ide is érkezik vissza, a futáson való részvétel díjtalan. A gyülekező 9.30-kor, a közös bemelegítés pedig 9.45-kor kezdődik. Az adományok átadására a helyszínen is lesz lehetőség, vagy elektronikus úton a 14100282-23335449-01000008 számlaszámon várják. A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány célja, hogy jobbá tegye a nehéz helyzetben lévő gyermekek életét. A szülői szeretet, gondoskodás, a felnőttek által nyújtott törődés minden gyermek számára nélkülözhetetlen. Vannak azonban olyan gyerekek és fiatal felnőttek, akik ebből a törődésből kevesebbet, vagy másként kapnak. Ők azok, akik a Gyermekvédelmi Szakellátás szárnyai alatt élnek, állami gondoskodásban. Felnövekvésüket, életben való boldogulásukat nevelőszülők, nevelők kísérik. Ahhoz, hogy képesek legyenek kiemelkedni származási környezetükből, megelégedett boldog felnőtté válhassanak, nagy önakaratra, motivációra, s nem utolsó sorban anyagi támogatásra van szükségük. Az alapítvány az ő támogatásukra hív most mindenkit a jótékonysági futás által. A megmozdulás célja, hogy felhívják a figyelmet azokra a gyerekekre, akiknek nélkülöznie kell az édes szülői gondoskodást, így elsősorban saját erejükre támaszkodva végeznek olyan kiemelkedő tanulmányokat, mely által példát mutathatnak a többi, hasonló körülmények között felnövekvő gyermekek számára. Az adományok összegével a Gyermekláncfű Alapítvány támogatni és segíteni kívánja az ő boldogulásukat, azt, hogy könnyebben tudjanak az iskolai eredményeikre koncentrálni, így ezáltal is minél több hasonló helyzetben lévő gyermek példaképévé válhatnak.

Minden idő futóidő

„Futó körökben létezik egy mondás, mely szerint minden idő futóidő, jellemzően csak azt kell eldöntenünk, hogy mit veszünk föl. Ez a mondat nagyon jól visszaadja a futás lényegét, azaz a céljaink elérésében számtalan akadályt kell majd leküzdenünk, a körülmények szinte soha nem lesznek ideálisak, de ezek nem szabad, hogy eltántorítsanak bennünket, nem szabad feladnunk az első nehézségekhez érve” - mondta el az eseménnyel kapcsolatban a főtámogató, az Adrenalin SE elnöke, Tóth Boromisza Béla. Hozzátette, amennyiben nem egyedül futunk, hanem egy közösségben barátokkal, sporttársakkal, akkor azt is megtapasztalhatjuk, hogy mekkora segítség lehet egy társ, akinek a céljai a mienkkel egyezőek, aki biztat, aki hisz bennünk és a nehéz pillanatokban, segít a holtpontokon átjutnunk. „A jótékonysági futásban óriási közösségi energia van. Egy cél érdekében emberek mozdulnak, eljönnek otthonról és jelenlétükkel demonstrálják, az összefogást, a közösség támogató erejét. Ez a közösségi érzés megérint mindenkit, aki ott van: legyen ez egy 4 éves gyermek, vagy egy 70 éves aggastyán, de még inkább fontos azoknak a kis embereknek, akik szüleik nélkül nőnek fel, állami,vagy alapítványi segítséggel, otthonokban, vagy nevelő szülőknél” - fogalmazott Tóth Boromisza Béla. Úgy folytatta, a Gyermekláncfű Tudás-Futás, ebben akar segítséget nyújtani. „A jótékonysági cél, hogy a rendezvényen befolyó pénz, segítse azoknak a gyermekeknek a felsőfokú iskolakezdését, akik nehéz körülmények közül jöttek, de nem adták fel, nem kallódtak el, hanem a tanulás, a tudás mellett tették le a voksukat és meg akarják állni a helyüket a világban. Ők, valamint a támogató közösség adhat erőt azoknak a kis gyermekeknek, akik ennek az útnak, ennek a felismerésnek még az elején vannak” - tette hozzá az Adrenalin SE elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.