Bulvár

Egészségnap és Szegedi Retro Filmklub: újraindult az élet a Csongor téren

Egészségnap és Szegedi Retro Filmklub: újraindult az élet a Csongor téren

2016. szeptember 16., péntek
Egészségnap és Szegedi Retro Filmklub: újraindult az élet a Csongor téren
agota_kozossegi_haz68_gs

Hova vigyük a gyereket? Milyen játékos programokat szervezzünk neki? Hogyan kerítsünk például felkészítő tanárt? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket feltenni sem érdemes, ha egy családnak pont ezekre már egyáltalán nem jut pénze. Pedig dehogynem, érdemes! Az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ csaknem egy éve épp azért jött létre, hogy ingyenes programjaival mindenkinek örömteli segítséget nyújtson. Most megújult őszi kínálattal várják a tarjánvárosiakat és a szegedieket.

Szeptember 30-án 17 órától Tini szórakozó esttel egybekötött családi Szüreti mulatságot szerveznek, a vidámnak ígérkező estét játékos családi vetélkedők vezetik be, amely karaokéval egybekötött tini bulival folytatódik. Készülnek még néptáncbemutatóval, de mustkóstolás, szőlőpréselés, szörpök, teák és rágcsálnivalók is várják az érdeklődőket. A Szüreti mulatság vendégei lesznek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató családból kiemelt gyermekei is. Szeptember 21-én, 16.30-tól az Egészségnap vendége lesz

Szabó Andrea

egyetemi docens, aki filmvetítéssel egybekötött prevenciós előadást tart, és tippeket ad, mit tegyünk az őszi időszak beköszöntével egészségmegőrzésünk érdekében, milyen vitaminok segíthetnek, hogyan figyeljünk testünkre az évszakváltás alkalmával. Az Egészségnapon emellett lesz ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés. Szeptember 22-én, 17 órától a Tarjáni Kulturális Programok részeként indul el a Szegedi Retro Filmklub, ahol a vendég Szabó István operatőr. Ő filmjei segítségével mutatja be, milyen is volt a régi Szeged. Első alkalommal egy híres szegedi,

Dankó Pista

életrajzi filmjét láthatják az érdeklődők. A Dankó Pista, a kékszemű cigány című dokumentumfilm felidézi, hogyan is élt és hogyan lett híres a sokak által nagyra becsült cigányprímás.

dankopista

Szeptemberben minden hétköznap 9 és 13 óra között továbbra is Közösségi teadélelőttre várja az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ azokat, akik szívesen beszélgetnek, ismerkednek társasjátékozás, kártyázás, sakkozás közben. A betérőket könyvolvasói klub is várja, a kötetek hamarosan kölcsönözhetővé is válnak. Emellett rendszeresen biztosítanak délelőttönként nyugdíjasklubok számára, az időseknek programlehetőségeket. Délutánonként elsősorban a gyerekeket és a gyermekes családokat várja gazdag kínálattal a közösségi központ Játszóháza. Számos csocsó- és pingpongasztal, léghoki és más társasjátékok, szervezett programok közül lehet választani, ezek az egész pici gyerekektől a kamaszokig mindenkinek szólnak, és biztosított az ingyenes wi-fi elérés is. Szintén minden hétköznap délután ingyenes Korrepetitor tanodával segítik a gyerekek iskolai felkészülését, és szaktanári segítséget adnak az általános iskolástól a középiskolás korú diákoknak, különösen az angol, a történelem, a magyar irodalom területén. Az ÁGOTA Alapítvány által fenntartott ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ 2015. októberében nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy Tarjánváros és Szeged rászoruló családjainak ingyenes és színvonalas közösségi, családi, kulturális, szakmai programokat szervezzen. Közösségformáló szerepét az elmúlt év több ezer látogatója, a számos aktív közösség és a sok pozitív visszajelzés is alátámasztja. A közösségi ház rendszeresen szervez programokat és biztosít helyszínt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szakmai rendezvényeinek, az Egyházmegyei Karitász szervezetének. Az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ valamennyi programja ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.