Sport

Vízilabda: Manhercz Krisztián nem fizikális gondot érzett

Vízilabda: Manhercz Krisztián nem fizikális gondot érzett

2016. augusztus 26., péntek
Vízilabda: Manhercz Krisztián nem fizikális gondot érzett
manhercz_krisztian_rio_mti_illyes_tibor

Az ötödik helyen végzett a riói olimpián a magyar vízilabda-válogatott: Benedik Tibor együttesében helyet kapott a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián is, akivel a nemzeti csapat ötkarikás játékokon nyújtott produktumát értékeltük.

Akárcsak négy éve Londonban, Rióban is az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpián:

Benedek Tibor

együttese ugyan három döntetlennel kezdte a tornát, majd sikerrel vette a Japán és Brazília elleni akadályokat, így csoportjában első helyen végzett. A B csoportban zajlott eredmények után - amellyel kapcsolatban a válogatott legfiatalabb játékosa,

Manhercz Krisztián

kifejtette, volt, akinek bejött ez a taktikázás, de volt, akinek nem – végül Montenegró válogatottja ellen játszotta a negyeddöntőjét a magyar együttes, amellyel szemben ismét döntetlenre végzett, majd ötméteresekkel alul maradt, így végül a házigazda és a görög csapat legyőzése után az ötödik helyen zárt. „Összességében nem a négy döntetlenre hegyezném ki a dolgokat, a játék képe sokkal pozitívabb volt, akár ha a Szerbia vagy a Görögország elleni döntetlenre gondolok, ott tudtuk dominálni, ami egy hatalmas fegyvertény szerintem. A Montenegró elleni meccsen több olyan dolog sem sikerült, amit megbeszéltünk. Az elején nem szabadott volna hagynunk, hogy elmenjenek 5-2-re, majd 6-3-ra is, onnan még fel tudtunk jönni, de az nagyon sokat kivett a csapatból” – fogalmazott portálunknak Manhercz Krisztián, a ContiTech Szeged Diapolo játékosa. A nemzeti együttes legfiatalabb tagja hozzátette, nem hiszi, hogy a fizikálisan nem bírták volna a tornát, hiszen az olimpia előtti időszakban is nagyjából két-háromnaponta meccsek voltak, e mellett pedig készültek is erre, hogy nagyjából ilyen lesz a programjuk. „Nem volt rossz, de nem is vagyok maradéktalanul elégedetlen. Még mindig vannak olyan dolgok, amiben azt gondolom, hogy tudnék előrelépni, de ez nem sikerült most sem magamnak, sem senkinek bebizonyítanom” – tért ki önmaga teljesítményére Manhercz Krisztián.

manhercz_k_rio_szivos_illyes_tibor

Az olimpiát az előzetesen talán a legnagyobb esélyesnek tartott szerb válogatott nyerte meg: az Európa-bajnoki és világbajnoki cím védője Rióban ugyan nehezen lendült játékba, de később bizonyította: nem volt megalapozatlan, hogy mindenki szerette volna elkerülni a szerb együttest, amely a döntőben hihetetlen magabiztosan, 11-7-re győzte le Horvátországot. „Jó csapatról beszélünk, hatalmas önbizalommal játszanak, kiváló játékosok alkotják a csapatukat, egy nagyszerű edzővel. Bebizonyították azt is, hogy ha nem figyelnek oda, vagy egy minimális koncentráció kihagyás van náluk, akkor akár Brazíliától is ki tudnak kapni” – mondta el a szerb csapat teljesítményéről a ContiTech Szeged Diapolo játékosa. Bár a brazíliai olimpia körülményeiről szinte folyamatosan érkeztek a panaszok a világ több nemzetének sportolójától is, Manhercz Krisztián ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, neki tetszett az olimpia, amiben persze lehetett szerepe az újdonság varázsának is, de elégedett volt mindennel és jól éreztem kint magam. „A csapat többi tagja nevében ugyan nem tudok beszélni, de szerintem nem voltak olyan problémák, amiről szóltak a hírek” – zárta Manhercz Krisztián. A 19 éves pólósra sok pihenő nem vár az olimpiát követően sem, ugyanis a szeptember 11. és 18. között, Hollandiában rendezendő junior Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatotthoz csatlakozik

Horkai Györggyel

való egyeztetését követően, ahol a mieink egy pokolian kemény csoportba kerültek Görögország, Montenegró és Málta társaságában. A tornát követően szeptember utolsó hétvégéjén már klubjában, a ContiTech Szeged Diapolóban ugorhat medencébe Manhercz Krisztián a Magyar Kupa pécsi selejtezőjében, majd szeptember 27-én a Szentes elleni hazai mérkőzéssel indul a szegedi csapat számára is az OB I.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.