Közélet

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparkok iránt az önkormányzatoktól

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparkok iránt az önkormányzatoktól

2016. augusztus 9., kedd
Óriási az érdeklődés a kültéri sportparkok iránt az önkormányzatoktól
futas_sport_atletika_mti

Óriási az érdeklődés a kültéri sportparképítési program iránt, több mint 500 kérelem érkezett eddig a helyi önkormányzatoktól, a határidő augusztus 15. - mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára.

Boros Anita

hozzátette: a kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez kell beadni, azokat egy előkészítő bizottság véleményezi, majd a nemzeti fejlesztési miniszter dönt a támogatásról, várhatóan októberben. A kivitelezés így az év végén, jövő év elején indulhat meg. Elmondta, a program keretösszege 2016-ra 1,5 milliárd forint, jövőre 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre. Kiemelte, az önkormányzatok nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a sportparkot, amihez külön futókört is igényelhetnek. Az önkormányzatnak biztosítania kell a kivitelezésre alkalmas ingatlant, a sportpark esetében nem kell önrész, a futókörnél azonban 50 százalékos önkormányzati önrész szükséges - ismertette. A park fenntartója öt évig az önkormányzat lesz. Boros Anita kitért arra is, hogy a sportparkokat építő kivitelezők kiválasztása közbeszerzési eljárásban történik, ami még folyamatban van; egy vagy több ajánlattevőt fognak kiválasztani. Korábban a SZEGEDma.hu megírta, a szegedi önkormányzat

tíz sportpark és két futókör

, Algyő nagyközség pedig

két sportpark és egy futókör

létesítésére nyújt be pályázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.