Közélet

Molnár Áron: Algyő több mint 1,5 milliárd forintnyi forrásra pályázik

Molnár Áron: Algyő több mint 1,5 milliárd forintnyi forrásra pályázik

2016. augusztus 1., hétfő
Molnár Áron: Algyő több mint 1,5 milliárd forintnyi forrásra pályázik
molnar_aron005kf

Sokat ígérő pályázatok a 33 méteres kültéri medencétől az óvodakorszerűsítésig, önerőből folyó beruházások az utak aszfaltozásától a délnyugati lakópark közművesítéséig. Algyő nagyközségben nyáron sem áll meg az élet, számos fejlesztés bizonyítja a jövő iránti elkötelezettséget. Molnár Áron polgármesterrel készítettünk leltárt.

- Az elmúlt időszakban több algyői fejlesztés, beruházás előkészületeiről számoltunk be akár testületi ülések, akár sajtótájékoztatók, akár egyéb helyi rendezvények kapcsán, és nyáron ezek egy része meg is kezdődött, ahogy azt a nagyközségben élők tapasztalhatták. Mely projekteket tekinti a legfontosabbnak a település polgármestere, és mit gondol arról, hogyan formálják majd ezek Algyő képét?

- Örömünkre a település lépésről lépésre épül, szépül, fejlődik, halad előre, így természetesen minden ehhez kapcsolódó beruházás kedves a szívemnek, nem szívesen állítanék fel rangsort közöttük. A fejlesztéseket tekintve az előző évekhez képest lényegi változásként emelhetem viszont ki, hogy sok beruházást pályázat elnyeréséhez kötünk, adott esetben természetesen önkormányzati önerőt is biztosítva ezekhez. 2015-ben és 2016-ban is konkrét fejlesztési programot dolgoztunk ki, melyben lefektettük az elérendő céljainkat, így tulajdonképpen szinte valamennyi pályázat ennek a tervezett fejlesztési programnak a része, folyamatosan keressük, kutatjuk a fejlesztési céljainkhoz igazodó kiírásokat, illetve a pályázatokban azokat a pontokat ragadjuk meg, ahol a legkülönfélébb projektjeinket el tudjuk indítani, részben vagy teljesen meg tudjuk valósítani. A legnagyobb pályázati csokor a sokat emlegetett TOP-os csomag, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által az önkormányzatok számára kínált lehetőségek. Örvendetes dolog, hogy a TOP-ot illetően egyfajta települési, járási, megyei szintű előzetes megegyezés született, így az ezekre a forrásokra beadott pályázataink pozitív elbírálása gyakorlatilag borítékolható. Emellett van számos más pályázatunk is, melyek esetében erősen és nagyon bizakodunk a sikerben.

Teljes mértékben megújul, és tornaszobát is kap az óvoda

- A SZEGEDma.hu is nem egyszer írt róla, kiemelten kezelik az óvoda ügyét, melynek fejlesztésére – hírlik – nemcsak a TOP keretében, de több pályázati forrásból is keresnek pénzt. Milyen eséllyel?

- Úgy gondolom, reális célkitűzés, és minden esélyünk megvan rá, hogy teljes mértékben megújuljon az intézmény. A TOP keretében a terveink szerint egyrészről megvalósul az óvoda teljes külső rekonstrukciója, ami jelent hőszigetelést, fűtéskorszerűsítést és ahol szükséges, ott nyílászárócserét. Mindenhol a természetes anyagok használatát helyezzük előtérbe. Már elnyert pályázatból, önkormányzati önerő biztosítása mellett folyik

a tornaszoba kialakítása

hozzávetőlegesen 40 millió forintos beruházással. A kivitelező nagy megelégedésünkre, szépen dolgozik, időben halad. Az óvoda tornaszobájának átadását augusztus 29-ére tervezzük. Régi, jogos igény valósulhat meg hamarosan ennek az új közösségi térnek a megszületésével. Az óvodát érintő további projektjeinkben pedig tervezzük még a tető és a konyha felújítását, rendbetételét, korszerűsítését is.

Komplex programmal csábítják a fiatal családokat

molnar_aron008kf

- Rá is fér az ovira a fokozott odafigyelés és törődés, hiszen évről évre gyarapodik az ide járó gyerekek létszáma. Hogyan alkalmazkodnak ehhez?

- Ez valóban egy újabb, de szerencsés „probléma” – bárcsak minden település ilyen gondokkal küzdene! Két éve 173-174 gyerek járt az óvodánkba, jelenleg pedig 208 fő a létszám, ami óriási növekedés. Ha ez a tendencia így folytatódik, rövid távon el kell gondolkodnunk a bővítés lehetőségein is, ám az első lépés most az épületek teljes külső megújítása, ami adott esetben még vonzóbbá teheti az algyői óvodát. Üzenetértékűnek tartom, hogy a képviselő-testület az algyői igényeket előtérbe helyezve most is lehetővé tette, hogy amennyiben marad szabad hely, más településekről is fogadjunk gyerkőcöket. Ebben azért van óriási potenciál a település számára, mert már most is tudok öt-tíz – jellemzően – szegedi családról, akiknek gyermekei ide járnak, ide akarnak az iskolába is beiratkozni, sőt, ennek kapcsán már a kiköltözés lehetősége is felmerült bennük. Ez szervesen illeszkedik az általunk megfogalmazott és kidolgozott stratégiához, amit a képviselő-testület is támogatott. Miről is van szó? Algyő más hasonló méretű településekhez hasonlóan az elöregedéssel küzd, még ha nem is olyan mértékben, mint a rosszabb helyzetben lévő társai. Ezt a trendet szeretnénk megállítani, majd megfordítani, polgármesterként ez az egyik legfontosabb célom és küldetésem. Annak érdekében, hogy fiatal családok számára vonzóvá tegyük Algyőt, összehangolt programot indítottunk az elmúlt évben, melynek része az oktatási intézményeink fejlesztése a bölcsődétől az óvodát át az iskoláig, a délnyugati lakópark beruházása, valamint a fiatal családokat érintő, rendeletben szabályozott települési támogatási rendszer létrehozása. Ez a három pillér – hozzájuk kapcsolva a további, úgynevezett csalogató fejlesztéseket – megítélésem szerint olyan csomagot alkot, mely potenciális választást jelent a Szeged környékén letelepedni szándékozó fiatal családoknak. Már egyértelműen látszik, hogy van ráció az elképzelésünkben, érdemes ezt folytatni és bővíteni. Algyőre ráfér a felfrissülés, az új levegő, az új életerő és gondolatok jót tesznek nekünk is, mint minden más településnek. Lényeges momentum, hogy Algyőn gyakorlatilag nem létezik munkanélküliség, ráadásul újabb komoly munkahelyteremtő beruházás van kilátásban,

az utóbbi hetekben sokat emlegetett görög vegyi üzem

legalább 55 új munkahelyet teremthet a nagyközségben. Ennek nagy

előnyeit és lehetőségét

egyrészt abban látom, hogy Algyőn telepedhet le az a kvalifikált munkaerő, mely ebben a cégben helyezkedik el, másrészt itthon tudunk munkát találni a most hasonló munkakörökben Szegeden, Vásárhelyen vagy Makón dolgozó algyőieknek.

Rákóczitelepet is lendületbe hoznák

- Milyen konkrét fejlesztési elképzeléseket fogalmazott meg, illetve valósíthat még meg a nagyközség a TOP-os és egyéb pályázati források segítségével?

- Szintén a TOP-ban 200 millió forintot szeretnénk elnyerni a polgármesteri hivatal régóta esedékes és húzódó energetikai felújítására, illetve az Egészségház teljes szigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, valamint a Civil Ház komplett, teljes körű korszerűsítésére, felújítására. Ezeknél a beruházásoknál is a természetes anyagokat helyezzük majd előtérbe (fa nyílászárókat, kőzetgyapot szigetelést alkalmazunk), mert hiszünk abban, hogy az élhetőbb környezet megteremtése a saját környezetünk kialakításánál indul.

molnar_aron006kf

A turisztika területén is vannak terveink, elképzeléseink, aktuális pályázataink. A tiszai turizmus, a fürdőzési lehetőségek fejlesztését 140 millió forintból tervezzük, de tisztában vagyunk vele, sokan pályáznak erre, tehát éles küzdelem várható.

Az ipari kender feldolgozásának ügyéről

örvendetesen sok szó esett az utóbbi időben, erre

a megyei önkormányzattal karöltve

komoly hangsúlyt fektetünk. Ehhez kapcsolódóan agroipari terület kialakítását tervezzük Rákóczitelepen egy 500 milliós projekt segítségével. Ennek sikerében nagyon bízom, mert Rákóczitelep, Farkirét, Csergőtelep meglátásom szerint eddig érdemtelenül háttérbe szorult, pedig bőven van potenciál ebben a területben, hisz az autópálya-lejáró is 200 méterre található. Fontosnak tartom, hogy elinduljon végre ennek a tanyás térségnek a fejlesztése is, hiszen ha a jó logisztikát, megközelíthetőséget csábító beruházásokkal, infrastrukturális fejlesztésekkel, munkahelyteremtéssel ötvözzük, reményeim szerint fiatalok számára is vonzóvá tudjuk tenni ezt a környéket. A komplex fejlesztés első lépése lehet a sikeres pályázatunk. A társasági adókedvezmény, a TAO lehetőségeit kiaknázni szándékozó, komoly beruházási tervünk a fürdő új 33 méteres külső hideg vizes medencéje. Ezzel kapcsolatban augusztus közepére ígértek döntést, amit nagyon várunk, hiszen a kültéri hideg vizes medence újabb lendületet adhat a fürdőnek. 300 millió forintos pályázatról van szó, melyhez 110 millió forint önerő társul, nagyon jól kidolgozott anyagot nyújtottunk be, bízom a pozitív elbírálásban.

A délnyugati lakópark máris sikertörténet

- Térjünk át azokra a beruházásokra, melyek már meg is kezdődtek a településen! Az óvoda tornaszobájának ütemterv szerint zajló 40 milliós kivitelezéséről már szóltunk, emellett gőzerővel folynak a délnyugati lakópark létesítésének előkészítő munkálatai. Erre a beruházásra – mint említette az imént – Algyő jövőjének egyik zálogaként tekint. Több telket már sikerült is értékesíteni, hogyan tovább?

- A délnyugati lakópark közművesítésére mintegy 200 millió forint önerőt biztosít a település. Ezt – egyedi módon – a feltöltéssel kellett kezdenünk, aminek a sajátosságát az adja, hogy az önkormányzatok többsége nem folyik bele a területértékesítések során a kialakítás folyamatába, a legtöbb helyen egyszerűen rámutatnak a mezőre, és azt mondják, itt lehet telket vásárolni, vagy itt adunk ingyen telket. Mi másként gondoltuk, másként cselekedtünk, Algyő önkormányzata 200 millió forintot fordít arra, hogy olyan területet alakítson ki az első körben 19, majd további több tucat telek értékesítése céljából, mely teljesen közművesített, aszfaltos utakkal, járdákkal, bejárókkal, esővíz-elvezetőkkel és az alapközművekkel rendelkezik. Ennek kialakítása 11 ezer forint feletti négyzetméterárra jön ki az önkormányzatnak, és mivel 7500 forintos négyzetméteráron kínáljuk a telkeket, jól látható, nem ebből akarunk profitálni. Ugyanakkor mint vázoltam, ez a projekt maximálisan illeszkedik középtávú fejlesztési terveinkbe, mindenképpen hasznos lesz tehát Algyő, az algyői közösség számára. Döntésünk helyességét, a fejlesztés sikerét jelzi, hogy a kisebb, 500 négyzetméteres telkeket villámgyorsan sikerült eladni. A nagyobbakból, az 1000 négyzetméter felettiekből van még négy-öt értékesíthető, de ezekre is folyamatos az érdeklődés. Ami a beruházás folyamatát illeti, a földfeltöltés már elkészült, és elkezdődtek, zajlanak a közművesítések. Hamarosan szerződést kötünk a víz- és csatornaberuházásra, a villany- és gázrendszer kialakításának tervezése a végső stádiumban van, a kialakítás a szolgáltató jogköre, de azt ígérik, ezt gyorsan végre fogják hajtani. A legoptimistább előrejelzések szerint október végére az összes közmű lent lesz a délnyugati lakóparkban. Mi ezt korábban 2017 márciusára ígértük, de csak örülünk, ha hamarabb megvalósul. Ezt követően indulhatnak meg az építkezések. Az önkormányzatra vár még az útalap létrehozása a közlekedési lehetőségek fejlesztése miatt. Az építkezések dandárjának lezajlását követi a járdaépítés és az utak aszfaltozása mint a projekt két utolsó eleme. Az első 19 telket még várhatóan további 40-45 kiosztható követi, amiből az önkormányzat várhatóan néhányat fenntart intézményi területnek, de így is még 15-20 értékesíthető lesz. Rendkívül sokat várunk és remélünk ettől a nagyszabású projekttől.

molnar_aron003kf

- Ahogy a polgármesteri hivatal felé autóztunk, azt is láthattuk, a nagyközség több pontján újítanak fel utakat, illetve tesznek rendbe esővíz-elvezető árkokat, és rövidesen az idei járdajavítások is elindulhatnak. Amerre csak járnak-kelnek tehát a helyiek, szinte mindenütt nagy munkagépekkel találkoznak reggeltől estig. Hogy viselik az ezeket a munkákat kísérő közlekedési nehézségeket és egyéb kellemetlenségeket?

- Ezúton is nagyon köszönöm, hogy megértően állnak a beruházásokhoz, hiszen nekik és értük készülnek! Az esővíz-elvezető árkok karbantartása két különálló projektből vált eggyé, és a napokban indult el. A Gyeviép Nkft.-nk végzi a takarítást, a betört átereszek javítását, a bejáró falak megtámasztásának javítását.

Számomra kicsit értelmetlennek tűnő huzavona után végre a járdafelújítások is megindulhatnak

30 millió forintos nagyságrendben, illetve zajlik az utcák aszfaltozása 90 millió forintos önkormányzati keretből. Ennek a három fontos, a településen élők mindennapjait jobbá tevő beruházáscsoportnak köszönhető, hogy valóban lépten-nyomon nagy munkagépekkel találkozhatunk Algyő különböző pontjain már reggel 7 órától kezdve. Továbbra is kérjük a lakosság türelmét és megértését!

2017-re minden utca aszfaltburkolattal rendelkezik

- Mely utak korszerűsítésére jut idén forrás Algyőn?

- Hadd kezdjem ott, hogy jelentős feladat a Levendula szállónk előtti szakasz teljes megújítása, itt komplex beruházás zajlik, hiszen az útfelújításhoz a közvilágítás kialakítása, járdaépítés és parkolók létesítése is társul. Az említett 90 milliós keretből a leghosszabb szakaszon a Szőlő utcában végzünk felújítási munkálatokat. Ott egy picit meg is kellett állnunk, mert át kellett tekinteni az út alatti közműveket. Vannak ugyanis olyan régi házak, melyekbe még nincs bekötve a csatorna, ezek közül ráadásul az utóbbi hetekben többet is eladtak, és gyaníthatóan az új tulajdonosok szeretnének majd rákötni a csatornahálózatra, mi pedig azt szeretnénk elkerülni, hogy később emiatt fel kelljen bontani az elkészült aszfaltutat, mert onnantól kezdve az már nem lesz olyan, mint eredeti állapotában. A Tüskevár utcát is rendbe tesszük, ami szintén régóta várat magára. Ott jelentős munkák folynak, mert több helyen az útalapot is ki kellett cserélni. A kicsi Patkoló utca a következő a sorban, az ott lakók biztosan nagyon örülnek a felújításnak, mely hosszú idő óta jogos igényük. A Dália utcánk is egy kicsi zsákutca, de most végre oda is elérkeztünk az aszfaltozással. Végül, de nem utolsósorban megújul a Sugár utca, ami azért fontos, mert a szociális intézményünk mögötti kis utcáról van szó, és a hátsó parkolóhoz sokan járnak ebédért kerékpárral vagy autóval. Ha minden a terveink szerint alakul, 2017-re elmondhatjuk, hogy Algyő minden egyes utcája aszfaltozott, és a következő években majd az aszfaltfelületek felújítása jelent feladatot. Munka persze akkor is lesz bőven, hiszen már most látszik, hogy érdemes lenne felújítani többek között a Hóvirág, a Bányász vagy a Kosárfonó utca aszfaltburkolatát.

algyo_utmunkalatok006kf

Nagy szívfájdalmam még a főutcánk, az állami tulajdonban és kezelésben lévő Kastélykert utca, a Vásárhelyi utca, illetve a Téglás utca két szakaszának állapota. Ezek rendbe tétele évtizedek óta várat magára. Örülök neki, hogy nagyon úgy tűnik, kezd körvonalazódni a kormányzati szándék, hogy megtörténjen ezen utak felújítása is, és aztán akár megtörténjen ezek átadása az önkormányzatnak. Ezt mi csak üdvözölni tudnánk, ám jelenleg arra nincs forrásunk, hogy önerőből javítsuk ki ezeket a szakaszokat. Az előzetes számítások szerint csak a Kastélykert és a Vásárhelyi utca teljes rekonstrukciója több száz millió forintot emésztene fel, a mi költségvetésünk ilyen célra szánt kereteit több évre lekötné egy ilyen volumenű beruházás. Remélem, az állammal közösen sikerül találni és megalkotni egy olyan projektet, ami minden szereplőnek kedvező. Nekünk fontos, hogy a főutcánk méltó legyen Algyőhöz, sok tekintetben megújulva, megszépülve, megcsinosodva sugározza a kisvárosias, békés hangulatot.

- Meddig tartanak az előbbiekben felsorolt és részletezett felújítások?

- Az útfelújítás augusztus első heteiben fejeződhet be, és ugyancsak a hónap közepére lehet kész a Levendula előtti részen folyó fejlesztéscsokor is. A járdaprogram a napokban indul, és mivel nagy területeket érint (a Kastélykert utca befejező szakasza mellett több kisebb utcát is), ezért őszig, előreláthatólag októberig el fog húzódni.

Mire becsöngetnek, új parketta lesz az iskola tantermeiben

- Nem beszéltünk még az általános iskoláról, pedig az öt éve 1,7 milliárd forintból átadott épület állapota, sorsa komoly vitákat váltott ki. Az önkormányzat érthető módon kikérte magának, hogy a kivitelező hibájából öt év elteltével már teljes parkettacserére szorul az intézmény. Meg tudnak most birkózni ezzel a feladattal a nyári szünetben?

Hatalmas munka zajlik az iskolában, hiszen az épület valóban teljes parkettacserére szorul. Elkezdtük a felszedést, és várhatóan már ezen a héten megindulhat az új parketta lerakása. Ezen a nyáron durván ezer négyzetméternyi parkettát tudunk kicserélni. Nem tagadom, iszonyú nagy szervezési munkát igényelt ez a feladat, hiszen úgy tudtuk felgyorsítani a folyamatot, hogy az önkormányzat vásárolta a parkettát. A parketta felszedését és lerakását a Gyeviép Nkft. nyerte el, utóbbi tevékenységet alvállalkozóval végezteti majd el, mivel nincs rá speciális szakembere. A teljes bankgaranciát lehívtuk, hiszen a következő felújítási fázisban a külső faborítás kérdése kerül majd terítékre, illetve több helyen a szigetelés hiányában a homlokzat vakolatának elszíneződése is beavatkozásért kiált, elképesztő kivitelezési hibákról kell tehát beszélnünk. Ezenkívül is akadnak még kisebb garanciális munkák, melyeket el kell végeztetnünk. Az elsődleges feladat azonban egyértelműen a parketta cseréje volt, ezzel végezni kell az iskolakezdésre, és bízom is benne, hogy tudjuk tartani a határidőt, és szeptember 1-jére minden tanterem újra lesz parkettázva és vissza is lesz pakolva. Ha ez sikerül, akkor jól vizsgázott és komoly dicséretet érdemel mint az nkft.-nk, mind a hivatalunk fejlesztési csoportja. Elképesztő kihívást jelent ez számunkra, de szerencsére mindenki segítően áll hozzá. A parkettagyártó cég kereskedelmi vezetőjével magam is személyesen tárgyaltam, és készek voltak az eredeti tervekhez képest azonnal több parkettát legyártani, mert látták, milyen fontos és sürgős ez a munka a nagyközség számára. Sajnálom egyébként, hogy idáig jutottunk a kivitelezővel, az ügynek bizonyosan lesznek jogi vonzatai, de bátran állunk ezek elé, mert maximálisan hiszünk az igazunkban. Jó lenne, ha az építőiparban végre elkezdődne a megtisztulás, és azok a megbízható vállalkozások maradnának talpon, melyek a minőségi munkát helyezik előtérbe üzletpolitikájukban a nagy profitra törekvés mindenhatósága helyett...

Két új sportparkkal és egy futókörrel gazdagodhat a közösség

- A kormány döntése alapján ingyenes, igényes szabadtéri sportparkok építésére irányuló program indult a nyáron, melynek célja a felnőtt lakosság ösztönzése sportos életmód kialakítására, a szabadidő aktív eltöltésére. A települési önkormányzatok augusztus 15-éig pályázhatnak lakosságszámukkal arányosan a 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportparkokra, melyek 200 vagy 400 méteres futókörrel bővíthetők. Algyő részt vesz-e ebben a programban?

molnar_aron007kf

- Természetesen ezen is indulunk, örülünk minden lehetőségnek, mely illik a fejlesztési koncepciónkba vagy gazdagítja a település, az itt lakók életét. Két új szabadtéri sportparkot képzeltünk el Algyőre. Az egyiket a piactéren lévő játszótér mellett alakítanánk ki, ez lenne a nagyobb, 150 négyzetméteres, a kisebb, 70 négyzetmétereset a Templom-pálya melletti játszótér közelében hoznánk létre. Egy futókörre is pályázunk, melyhez az önerőt tudjuk biztosítani, és melyre korábbi előkészítő munkálatok kapcsán már készültek is tervek. Ennek a 400 méteres futókörnek a helyszíneként a Fehér Ignác Általános Iskola előtti parkot jelöltük meg. Akadnak olyan vélemények, melyek szerint ez elrondíthatja a park összképét (való igaz, még kicsik a fák, és beletelik még 20-25 évbe, mire szépen megnőnek), de jobb és kedvezőbb helyszínt egyelőre nem találtunk. Szóba került korábban, mikor a futókkal is egyeztettünk, hogy vigyük a futókört a kilátó körüli erdőbe, ám mivel a sportolók között rengeteg a hölgy, ez több szempontból azért nem lenne feltétlenül szerencsés, így hamar el is halt ez az ötlet. Nyílt területre van szükség, amiből Algyőn ekkora méretben nincs sok. Még felmerült a Téglagyári tó mögötti tárazó körüli rész is, ám az is túl kicsi, illetve járdát nem szerettünk volna a beruházás kapcsán megszüntetni. Így maradtunk egyelőre az iskola előtti parknál, mert nem bukkantunk ideálisabbnak tűnő lehetőségre. A pályázati anyagaink elkészültek, és az augusztus 15-i határidőig be is nyújtjuk azokat. Nagyon bízom a sikerben, mert az iskola mögött már van egy szabadtéri sportparkunk, amit a környéken élők nagy örömmel használnak. A kormányzati pályázatnak is az a célja, hogy minél több helyszínen biztosítsa a lakosságnak a szabadidős sporttevékenység lehetőségét, mi ehhez alkalmazkodva keresünk alkalmas pontokat a nagyközség területén. Remélem, ha elkészülnek, közmegelégedéssel használják majd őket az algyőiek.

Sokat ígér a szociális szövetkezeti pályázat is

- Melyek a közeljövő további pályázati elképzelései?

- Három, számunkra fontos és sokat ígérő pályázat jelent, illetve jelenik meg a napokban, melyeket nagy figyelemmel kísérünk. Egyrészt pályázni szeretnénk egy Borbála-szobor megvalósítására, másrészt a vidékfejlesztési program keretében a külterületi utak felújítására és villanyosítására, harmadrészt nagyon számítunk a szociális szövetkezeti pályázatra is, ebben is részt vennénk, amennyiben a képviselő-testület is támogatja. Számításaink szerint ez a szociális szövetkezeti pályázat akár 6-7, a közfoglakoztatásból kikerülő embernek több évig termelő jellegű munkát biztosíthatna, ráadásul – a kenderprojektünkhöz hasonlóan – gazdaságfejlesztési jelentőséggel is bírhat abból a szempontból, hogy valamennyi profitot is hajtana az önkormányzatnak, ráadásul mindkét esetben viszonylag kiszámítható és biztos piacra tudnánk dolgozni, termelni, ami a mai üzleti világban nem elhanyagolható szempont. Rendkívül aktív és lelkes pályázók, egyúttal optimisták és bizakodóak vagyunk tehát! Összességében 1,5 milliárd forint felett van a pályázataink volumene, ha ennek jó része sikerrel jár, az hatalmas dolog lenne Algyő életében és történetében (korábban az volt a tendencia, hogy 1 milliárdnyi fejlesztéshez legfeljebb 50 milliónyi pályázati forrás társult). Ha azonban valaki azt hihetné, ezután hátradőlhetnénk, nagyot tévedne, mert akkor kezdődne csak az igazi szervezőmunka a projektek összehangolása, a következő évi költségvetés tervezése kapcsán! Természetesen jó lenne, ha már ott tartanánk, szívesen vennénk már ezeket az újabb kihívásokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.