Sport

Labdarúgás: egyetlen gól három pontot ért a Szeged-Grosicsnak a Siófok ellen + FOTÓK

Labdarúgás: egyetlen gól három pontot ért a Szeged-Grosicsnak a Siófok ellen + FOTÓK

2016. augusztus 28., vasárnap
Labdarúgás: egyetlen gól három pontot ért a Szeged-Grosicsnak a Siófok ellen + FOTÓK
szeged2011_siofok22_gs

Zádori Krisztián hajrában szerzett találatával győzte le a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Siófokot az NB II 7. fordulójában.

A hazaiaknál kezdőként mutatkozott be a héten igazolt

Ivancsics Gellért

, aki éppen egykori kenyéradója ellen léphetett így pályára, akárcsak a túloldalon

Berde István

, a tavaly még a szegedieknél szerepelt középpályás. A mérkőzésnek a Klausz-legénység vágott neki nagyobb elánnal, Germánék azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést a láthatóan defenzív játékra berendezkedő Balaton-partiakkal szemben. Az első ziccerre a 21. percig kellett várni, ekkor

Király Patrik

került helyzetbe, de nem tudta végül elpasszolni a labdát

Tajti Norbert

mellett. A 42. minutumban

Germán Tamás

is betalálhatott volna, de tiszta lövőlehetőségéből nem tudta a ficakba varázsolni a labdát 16 méterről. Fordulás után sem változott a játék képe, a szegediek folyamatosan mentek előre, nyomás alatt tartva ellenfelüket. A siófoki védelem végül a 82. percben roppant meg, amikor Germán közeli lövését még ugyan menteni tudta egy védő a gólvonalról,

Zádori Krisztián

ismétlő fejese azonban már eljutott a hálóig. Érdekesség, hogy nem sokkal korábban

Andorka Péter

majdnem beállt a későbbi gólszerző helyére, de

Farkas Márk

sérülése okán végül

Jagodics Bence

lett

Klausz László

harmadik cseréje. A hajrában a vendégek már nem tudtak egyenlíteni, így maradt az 1-0 a végeredmény. A Szeged-Grosics ezzel egy négy mérkőzés óta nyeretlenségi sorozatot adott át a múltnak. Az NB II-ben most két hét szünet következik, majd szeptember 11-én Nyíregyházára utazik a szegedi alakulat.

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző
2016. augusztus 28., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
BFC Siófok
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bogár Gergő •* Asszisztens: Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő
1
-
0

Férfi labdarúgó NB II, 7. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - BFC Siófok 1-0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Bogár Gergő •(Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Szeged-Grosics:

Szántai - Áchim (Povázsai - a szünetben), Tóth, Farkas M. (Jagodics 73'), Zabari, Király, Coroian, Ivancsics (Pászka 63'), Mészáros, Germán, Zádori.

Vezetőedző:

Klausz László.

Siófok:

Tajti - Mogyorósi, Czingráber, Szalai, Farkas N., Berde (Elek 57'), Futó, Nagy D., Gál, Gréczi (Berki 73'), Nagy R. (Kovács 63').

Vezetőedző:

Goran Kopunovic.

Gólszerző:

Zádori (82').

Sárga lap:

Mészáros (45+1'), Király (53'), Germán (90+4'), ill. Farkas N. (55'). Klausz László (a nemzetisport.hu alapján):

"Kilencven percen keresztül irányítottunk, szép támadásokat vezettünk, de sajnos a helyzetek zöme kimaradt. A végén egy lepattanó labdából szereztük meg a teljesen megérdemelt győzelmet."

Goran Kopunovic (a nemzetisport.hu alapján):

"A Dorogtól és a Nyíregyházától is kikaptunk a szegedi meccs előtt, és úgy jöttünk Gyulára, hogy feltétlenül nyernünk kellene. Követtünk el ugyan néhány hibát, de akkor nem bűnhődtünk, a hajrában viszont igen. Reális eredmény a döntetlen lett volna."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Vége! Bogár sporttárs lefújta a mérkőzést! A végig támadóbb futballt bemutató Szeged-Grosics Zádori Krisztián fejesével tartja otthon a három pontot, ezzel megszakítva négymeccses nyeretlenségi sorozatát!
90+4'
Sípszó után elrúgta a labdát Germán Tamás, így ő is kapott egy sárgát.
90'
Négy perc hosszabbítás következik.
88'
Nagyon reklamálnak a vendégek, de nincs tizenegyes: egy Tóth blokkjáról lepattant lövés mintha érintette volna Coroian kezét, de szándékosságról semmi esetre sem lehet szó.
87'
Mindent egy lapra feltéve próbálnak támadásba lendülni a fehér mezesek, a bekapott gól óta szemléletet váltott Goran Kopunovic alakulata.
82'
GÓÓÓL!!! Beérett a szegedi presszing! Pászka lövése felpattant egy lábon, majd Germán ismétlését egy védő pöckölte fel a levegőbe a gólvonalról, de Zádori harmadjára már a hálóba juttatta a labdát! 1-0!
75'
Király suvasztott kapura egy bombát, és bár a labda iránya jónak tűnt, végül egy blokkoló lábról szögletre pattant. A sarokrúgás után felszabadítottak a siófoki védők.
73'
Újabb cserék: Farkas Márkot sérülés miatt kellett váltani, Jagodics szállt be, míg a túloldalon Berki pacsizott Gréczivel az oldalvonal és a felező találkozásánál.
69'
Ivószünet miatt áll átmenetileg a játék.
66'
Ez most nagy helyzet volt! Elek küzdötte be magát harcosan a tizenhatoson belülre, jobbal a hosszút vette célba, de pont Szántait lőtte telibe, akiről ki sem jött a labda.
63'
Csere mindkét oldalon: Klausz László Pászkát vetette be Ivancsics helyett, míg a vendégeknél Kovács Dávid állt be Nagy Richárdot váltva.
60'
A játék képe érdemben nem változott, továbbra is főként a Szeged irányítja a mérkőzést.
57'
Berde Istvánt Elek Bence váltotta a siófokiaknál.
55'
Alaposan elkésett a becsúszás ütemével Farkas Norbert Ivancsiccsal szemben, ezért is villant a kártya.
53'
Király is besárgult egy szerelési kísérlet nyomán. Hiába került hozzá a labda, a játékvezető szabálytalannak ítélte a megmozdulást.
50'
Egy veszélyes szegedi lehetőség: három a három ellen mehettek egy gyors ellentámadással a kék mezesek, végül Ivancsics vállalta el a lövést, de a labda 20-30 centivel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
46'
Áchim már nem jött vissza a második félidőre, a 18 esztendős Povázsai helyette a pályán.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyet cseréltek a vendéglátók.
SZÜNET
45+2'
Vége az első játékrésznek, amely során többször is megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes a defenzív Siófok ellen, de egyelőre nincs gól az összecsapáson. A döntés így a második felvonásra marad.
45+1'
Sárga lapot kapott Mészáros Márk, miután faulttal állított meg a félpályán egy induló siófoki kontrát.
45'
Két perc lesz a hosszabbítás az első félidőben.
42'
Mekkora helyzet?! Germán Tamás fordult le kiválóan az őrzőjéről egy hosszú felpasszt átvéve, majd 16 méterről teljesen tiszta helyzetben lőhetett. A bal felső pipa felé tartó lökete végül kevéssel ment fölé és mellé.
38'
Ivancsics Gellért állítgatja az irányzékot: újfent 20 méterről tüzelt, ezúttal vertikálisan tévesztett nagyjából egy métert.
33'
Dacára annak, hogy a csapatok már a harmadik meccsükön játszanak egy héten belül, az iramra nem lehet panasz. Főként a Szeged hajtja a szekeret, a Klausz-tanítványok talán megérezték, hogy most van lehetőség kijavítani a előző körök pontvesztéseit.
30'
Germán ügyesen készített le egy a hosszúra átszálló beadást Király elé, de a siófoki védő gyorsabb volt, így nem végződött lövéssel az ígéretesnek mutatkozó akció.
23'
A játékvezető adott egy kis pihenőt a csapatoknak az augusztus végi melegben, rövid ivószünet után folytatódik a meccs.
21'
Mi maradt ki?! Király került szembe a kapussal a tizenegyespont magasságában, de Tajti jól olvasta a csatár szándékát, és jó érzékkel vetődött a jobb keze mellé lőtt labdára.
17'
Jellemző a vendégek mai taktikájára, hogy még a szögleteknél is öten maradnak hátul biztosítani egyetlen szegedi csatárral szemben. Kopunovic mester legénysége nem vállal több kockázatot a feltétlenül szükségesnél.
14'
A sarokrúgást Királynak készítették le, ő viszont 17-18 méterről magasan a kapu fölé bombázott.
13'
Na de sporttárs! Egy balról érkező beadásra Zádori startolt rá jó ütemben, védője azonban addig-addig rángatta, húzta-vonta, amíg a csatár lemaradt az átadásról. Bogár bíró azonban nem fújt tizenegyest, csupán egy szöglettel folytatódik a játék.
9'
Ivancsics máris bemutatkozik egy 20 méteres lökettel, ami mintegy egy-másfél méterrel zúgott el a bal kapufa mellett. A játékosban bizonyára munkál némi extra motiváció, hogy egykori csapata ellen bizonyíthat.
6'
Valamelyest aktívabban kezdenek a hazaiak, úgy tűnik, a Siófok stabil, magabiztos védekezéssel készül a mai meccsen.
1'
Elkezdődött a mérkőzés. A szegediek kék, a vendégek fehér mezben lépnek pályára.
17.20: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés a gyulai Grosics Akadémián! Mint az az összeállításokból kiderül, Klausz László három poszton is változtatott a szerdai kezdőhöz képest, így ezúttal csak a kispadon kapott helyet a Horváth Attila, Pászka Lóránd, Andorka Péter trió, akárcsak a kapus Molnár Péter, illetve Jagodics Bence, Povázsai Zsolt és Farkas Aurél. Ismét a gyepen hallhatja ugyanakkor a játékvezető első sípszavát Andrei Ion Coroian és Zádori Krisztián, valamint a héten igazolt Ivancsics Gellért. A 29 éves irányító középpályás számára ráadásul már csak azért is pikáns lesz a mérkőzés a debütálás ténye mellett, mivel éppen az előző klubja ellen húzhatja fel először a szegedi mezt. A mérkőzés Bogár Gergő sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.