Sport

Labdarúgás: ismételne a ZTE ellen a Szeged-Grosics

Labdarúgás: ismételne a ZTE ellen a Szeged-Grosics

2016. augusztus 20., szombat
Labdarúgás: ismételne a ZTE ellen a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar41_gs

Ezúttal egy hét telik el két forduló között a labdarúgó NB II-ben: a Szeged 2011-Grosics Akadémia a ugyan jól kezdte a másodosztályú pontvadászatot, azonban a Csákvár és a Vác ellen megtorpant Klausz László együttese, amely viszont az ellenkező utat bejáró, a feljutásra pályázó Zalaegerszeg ellen találna vissza a győztes útra.

Talán az eddigi legnehezebb feladat előtt áll a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely tavaly a feljutásról kevéssel lemaradó Zalaegerszeg ellen lép pályára az NB II ötödik fordulójában. Bár remekül indították a szezont

Germán Tamásék

, az elmúlt hét nem a legjobban sikerült számukra, hiszen a Csákvár és a Vác ellenében egyaránt nyerhető mérkőzésen maradtak pont nélkül, most pedig az a ZTE vár rájuk, amely ugyan egy mosonmagyaróvári vereséggel nyitotta az évet, ám ezt követően magabiztosan intézte el hazai pályán a Siófokot (4-1) és a Dorogot (3-1) is, a két mérkőzés között pedig a Nyíregyháza otthonából is sikerült ponttal hazatérnie. A zalaiak keretében a nyáron nem volt túl nagy mozgás: mindössze három futballista,

Villám Balázs

Szolnokról, míg

Fadgyas Tamás

és

Deutsch Bence

az MTK-tól érkezett Zalába, egyúttal a távozók névsora sem volt túl hosszú, így tulajdonképpen kijelenthető, hogy egyben maradt a tavalyi keret, amely az idei bajnokságban is esélyesként pályázhat a feljutást érő pozíciók egyikére. Tekintve, hogy a jövő hétvégi fordulót követően két hetes szünet következik a bajnokságban a válogatott mérkőzése miatt, így egyrészt ismét hét nap alatt három mérkőzés vár majd a másodosztályú klubokra, és mivel a ZTE csupán egyetlen egységgel gyűjtött többet az eddigi négy forduló alatt, mint a Szeged-Grosics, akár kulcsmeccsként is tekinthetünk a vasárnapi mérkőzésre, illetve az elkövetkezendő három mérkőzésre a kéthetes szünetet megelőzően – ahhoz, hogy ebből a mini-versenyfutásból a szegediek jöjjenek ki jobban, mindenképpen szükséges, hogy a kapu előtt jobban teljesítsenek.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC másodosztályú bajnoki mérkőzésről.

„Minden meccs fontos, a játékstílusunk, és a mutatott játékunk nem hagy maga után kivetni valót, az viszont már igen, hogy most nem tudtunk pontot szerezni az elmúlt két mérkőzésen. A mutatott játékunk az jó volt, továbbra is a helyzetkihasználást gyakoroljuk, mert ha értékesíteni tudjuk a lehetőségeinket, akkor semmi problémánk nem lenne. Nincs különösebb jelentősége a Zalaegerszeg elleni meccsnek, természetesen nyerni szeretnénk” – fogalmazott portálunknak a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője,

Klausz László

. A ZTE-vel szemben egészen jó eredménysorral rendelkezik a Szeged-Grosics a közelmúltból: elég csak azt megemlíteni, hogy tavaly Gyulán 2-0-ra tudta legyőzni hétvégi ellenfelét, amellyel szemben idegenben is képes volt a pontszerzésre egy kiélezett szituációban, a bajnokság végén. Sőt, egy évvel korábban sem tudott ponttal távozni a Grosics Akadémiáról a Zalaegerszeg, 2014/15-ben 3-0-ra nyertek Szántai Leventéék, ez által úgy tűnik, a zalaiak játékstílusa fekszik az együttes számára. „Nálunk egy kicsit átalakult a keret, a Zalaegerszeg nem csak mi ellenünk, hanem a feljutás szempontjából is esélyesnek mondható. Nekünk sokkal alázatosabbnak kell lennünk a mellett, hogy jól megy a játék, jobban kell akarnunk a győzelem érdekében. A mérkőzések után láttam 1-2 meghatározó játékoson, hogy letörtek, el is beszélgettem velük a problémáról. Kicsit persze megviselte őket, hogy mind a két meccs simán lehetett volna a miénk is, és ennek ellenére elvesztettük. Nem vagyunk Barcelona, hogy minden meccset megnyerjünk, a lényeg az, hogy van egy szisztéma, van egy játék, amit folyamatosan tudunk hozni a mérkőzéseken. A lényeg az, hogy azok a nüansznyi dolgok jól alakuljanak, amiken múlik a mérkőzés, és egy picit velünk kell hogy legyen Fortuna is” – nyilatkozta a találkozót megelőzően Klausz László. A Szeged-Grosics mestere nem számíthat a ZTE elleni mérkőzésen a héten bokasérülést szenvedett

Geiger Norbertre

, a hosszabb ideje a maródiak listáján lévő

Hegedűs Martinon

és

Czirok Józsefen

kívül a többiek bevethetőek a vasárnapi mérkőzésen.

Így játszottak a csapatok a negyedik fordulóban

Vác FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)

Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs •(Kiss Balázs, Aradi József).

Vác:

Halasi - Hegedűs, Dlusztus, Tóth Ge., Földi, Niedermüller, Rusvay (Rása 65'), Sipeki (Nagy R. 90+2'), Kákonyi, Tóth F., Nyilas (Majoros - a szünetben).

Vezetőedző:

Nagy Tibor.

Szeged-Grosics:

Szántai - Áchim, Tóth Gá., Farkas, Mészáros, Horváth, Coroian (Pászka 80'), Király, Germán, Zabari, Zádori (Andorka 84').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Hegedűs (55').

Sárga lap:

Germán (41').

ZTE FC - Dorogi FC 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg, városi stadion. Vezette: Gaál Ákos (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)

ZTE:

Szappanos - Deutsch, Forgács, Szakály A., Patvaros (Villám, 66'), Daru (Városi, 60'), Babati, Króner, Végh (Bedi - a szünetben), Gottfried, Nagy T.

Vezetőedző:

Csató Sándor.

Dorog:

Szemerédi - Grabant P., Berkó, Bora, Fürjes (Vígh, 66'), Grabant B., Sitku, Mészáros Á., Medgyes, Bor (Szedlár - a szünetben), Perovics (Nagyházi, 60').

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Babati (8'), Szakály A., (25'), Forgács (59') ill. Szedlár (82')

Sárga lap:

Deutsch (55') ill. Bor (28'), Medgyes (43'), Mészáros Á. (88').

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2016. május 14.)

Zalaegerszegi TE FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 3000 néző. Vezeti: Karakó Ferenc (Szalai Dániel, Kovács II. Gábor).

ZTE:

Szappanos - Simonfalvi, Nagy (Horváth 89'), Forgács, Bedi, Patvaros, Babati, Koller (Szalkai 72'), Szakály (Wittrédi 56'), Városi, Daru.

Vezetőedző:

Mihalecz István.

Szeged:

Molnár - Áchim, Tóth, Balogh, Zabari, Szabó, Zelenyánszki, Oláh (Veselinov 70'), Pászka (Király 79'), Germán, Andorka (Obot 59').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Daru (61' - tizenegyesből), ill. Obot (88').

Sárga lap:

Nagy (65'), Koller (67'), Daru (89'), ill. Pászka (50'), Zelenyánszki (61'), Zabari (82').

Kiállítás:

Zelenyánszki (83').

Az 5. kör programja:

Augusztus 21., vasárnap 17.30:

Soroksár SC - SZEOL SC, Budaörsi SC - Cigánd SE, Ceglédi VSE - Vác FC, Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC, Dorogi FC - MTE 1904, Nyíregyháza Spartacus FC - BFC Siófok;

19.00:

HR-Rent Kozármisleny - Kisvárda Master Good, Szolnoki MÁV FC - Békéscsaba 1912 Előre SE, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Aqvital FC Csákvár. Korábban játszották:

Puskás Akadémia FC - Swietelsky-Soproni VSE 3-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.