Sport

Labdarúgás: a Puskás Akadémiánál folytatja a HFC erőnléti edzője

Labdarúgás: a Puskás Akadémiánál folytatja a HFC erőnléti edzője

2016. augusztus 25., csütörtök
Labdarúgás: a Puskás Akadémiánál folytatja a HFC erőnléti edzője
papp_robi_eromletioedzes07_gs

A hétvégén már nem láthatjuk a Hódmezővásárhelyi FC kispadján Papp Róbertet, a klub erőnléti edzőjét: a szakember lehetőséget kapott a Puskás Akadémiánál, amelyet meg is ragadott, így a felcsúti klubnál folytatja munkáját.

A Puskás Akadémia hívószavára távozott a Hódmezővásárhelyi FC erőnléti edzője:

Papp Róbertet

a nyár óta regnáló új szakmai vezető, a korábban az MLSZ edzőképzésének vezetőjeként dolgozó

Szalai László

kereste meg, a szakember pedig el is fogadta azt. „Gondolkodni nem volt túl sok időm, egyrészt nem is kaptam rá, másrészt pedig nem is kellett. A magam dolgát kellett átgondolnom, másrészt a HFC-nél a vezetőséggel kellett ebben egy kört fussak, mivel elindult az NB III-as szezon. Az ő véleményükre és álláspontjukat is ki kellett kérnem, de

Major László

vezetőedző és a vezetőség is pozitívan állt a dologhoz. Csak köszönettel tartozom nekik, mert megkönnyítették a helyzetemet. Megszerettem a vásárhelyi munkámat és a srácokat, örömmel végeztem a feladatomat, nem is volt a fejemben a váltás” – fogalmazott portálunknak Papp Róbert. Az erőnléti edző hozzátette, attól a pillanattól kezdve, mióta elkezdte munkáját, mindig is azt mondta, hogy szeretne feljebb és feljebb lépni – erre pedig most van lehetősége. „Csongrád megyében az országos átlaghoz képest elmaradottabb a sport és a labdarúgás, ebből szerettem volna kitörni mindig, remélem, ez is csak egy állomás, ahol vagyok, hiszen vannak még terveim. Örömmel vettem ezt a felkérést, szakmailag ez egy nagy kihívás. A vásárhelyiektől nehéz volt elbúcsúznom” – nyilatkozta Papp Róbert.

Házon belül pótolják

Major László, a HFC vezetőedzője köszönetét fejezte ki Papp Róbert munkáját illetően, akinek távozásával egy jó szakember köszönt el a vásárhelyiektől. A pótlását házon belül oldják meg a HFC-nél: az A licences edző, Jenei Péter és a rutinos kapus, Kovács Krisztián segíti majd a Vásárhely mesterének munkáját, aki hozzátette, a Pénzügyőr elleni hétvégi mérkőzésen bár egy ponttal elégedett lenne, de bravúrt szeretnének elérni.

Az eddig a Hódmezővásárhelyi FC erőnléti edzőjeként dolgozó szakember a Puskás Akadémia U19-es csapata mellett dolgozik majd, emellett pedig minden korosztályban, az akadémián zajló egyéni képességfejlesztés keretein belül az erőfejlesztés tartozik a szakterületéhez. „Egy új stáb állt fel az akadémián. Erőnléti laborban dolgozunk, rész és teljes feladatokkal. Nagyon komoly technikai újításokat és tudományos hátteret vezettek be az akadémián, ami mind a játékosok érdekeit szolgálják. Nagy büszkeség számomra, hogy ebbe a rendszerbe bekerültem és engem erre alkalmasnak tartottak, remélem, hogy a munkám olyan lesz, hogy utólag is azt tudják majd mondani, hogy örültek, hogy ezt az embert idehívtuk, mert előrébb tudtunk haladni vele” – tért ki feladataira Papp Róbert. Kifejtette, van olyan technológia, mint például a polar rendszer, amit már ismert és használt, azonban több módszert, így például azokkal a tesztelési eljárásokkal és a videokamerás rendszerrel, ami a játékosok napi terhelhetőségét határozza meg, még nem dolgozott. „Ezek mind-mind olyan új technikai vívmányok, ami Európában a top színvonalat jelentik. Ezek számomra is új dolgok, egyben pedig egy óriási kihívás és élmény is, hogy egy ilyen tudományos és technikai háttérrel tudjuk a munkánkat alátámasztani” – mondta el Papp Róbert.

hfc03_gs

„Büszke vagyok, hogy itt egyáltalán szóba kerültem, és ez köszönhető az elmúlt éveknek is, amit olyan nagyon nem rontottam el” – válaszolta kérdésünkre nevetve Papp Róbert. A szakember úgy látja, még mindig gyerekcipőben jár Magyarországon az erőnléti edzők alkalmazása, de aki nem veszi igénybe a társtudományokat, azok a klubok, labdarúgóedzők, akik nem nyitottak erre, véleménye szerint lemaradnak. „Lehet így is csinálni, sőt, biztos is, hogy vannak olyanok, akik azt mondják, hogy így is működik. Hosszútávon azonban ezer százalék, hogy ezek a klubok lemaradnak, az utánpótlásban pedig szó szoros értelmében bűn nem specifikumban alkalmazni a gyerekek mindenféle kondicionális fejlesztését, mert teljesen mást igényel, mint egy bajnokságban induló felnőtt csapat” – tért ki az erőnléti edzők honi helyzetére Papp Róbert. A Puskás Akadémiánál vállalt munkája mellett egyéb feladatokat a szerződés értelmében nem vállalhat Papp Róbert, így a HFC-s feladata mellett Csongrád megyei utánpótlás-válogatottaknál betöltött munkakörét sem tudja tovább ellátni. „Nem akartam hosszabbra nyújtani az elköszönést a fiúktól, mert a végén még jobban meghatódtam volna, mint így. Mondtam a többieknek, hogy mindig nézni fogom a HFC eredményeit, mindig ott leszek, amikor tudok. Hétvégenként tudok hazamenni, amikor tudok, ott leszek, és a fejemben, valamint a szívemben mindig ott lesznek” - zárta Papp Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.