Gazdaság

Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

2016. augusztus 1., hétfő
Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) finanszírozott a "Stratégiai K+F műhelyek kiválósága" és a "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint ezzel újabb kutatás-fejlesztési és innovációs célú pályázatok értékelési folyamata zárult le, és összességében 54,4 milliárd forintot meghaladó keretösszegű támogatással valósulhatnak meg értékteremtő programok. A támogatói döntést a tárca mindkét GINOP-felhívásból közzétette a pályázati portálján, a lista az NKFI Hivatal honlapján is elérhető. A "Stratégiai K+F műhelyek kiválósága" című GINOP-felhívás a stratégiai jelentőségű hazai kutatóhelyek K+F kapacitásának erősítését célozza, 2016-ban 65 milliárd forintos keretösszeggel. A döntés keretében 22 pályázati program indulhat, melyek esetében a megítélt támogatás összértéke mintegy 28,7 milliárd forint - írták. A másik "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények közötti dinamikus együttműködés ösztönzése, üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények elérése érdekében. A döntéssel 23 pályázati program valósulhat meg, a megítélt támogatás összértéke mintegy 25,7 milliárd forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.