Közélet

Nógrádi Tibor a fürdőbotrányról: Erkölcsi aggályokat vet fel a beruházás és az eladás (FRISSÍTVE)

Nógrádi Tibor a fürdőbotrányról: Erkölcsi aggályokat vet fel a beruházás és az eladás (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 5., péntek
Nógrádi Tibor a fürdőbotrányról: Erkölcsi aggályokat vet fel a beruházás és az eladás (FRISSÍTVE)
jobbik_aquapolis001kf

A Fidesz szegedi elnöke szerint fillérekért kelt el a 7-8 milliárdos beruházás. Úgy gondolja, évtizedekig emlegetni fogják az ügyet, amellyel elsősorban a szállodatulajdonos járt jól.

Habár

Német Ferenc

Botka László

polgármester ellen

hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentését

az ügyészség a csütörtöki közleménye szerint

elutasította,

arra hivatkozva, hogy a konstrukció során a városi üzletrész értékesítése nem valósított meg bűncselekményt, továbbra is az országos sajtó érdeklődésének középpontjában áll, hogy miként kerülhetett át az Aquapolis fürdőkomplexum 1,4 milliárd forintért

Leisztinger Tamáshoz

köthető cégekhez.

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöke

számolt be az ügyről a Hír Televíziónak

. A Ligetfürdő Kft. 20 százaléka magántulajdonban, 80 százaléka az önkormányzat kezében volt, 3 milliárd forint uniós támogatást vettek fel. A politikus szerint a legfőbb kérdés az, hogy miként juthatott ez az összeg végül magánkézbe. Hangsúlyozta, külön kell választani az erkölcsi, társadalmi, politikai kérdéseket a jogi aktustól. Az előbbi vonalát követve vetette fel, aggályos, hogy akinek van egy szállodája és némi (baloldali) kapcsolattőkéje, a hotelje mellett az önkormányzattal építhet egy fürdőkomplexumot jelentős uniós forrás felhasználásával. „Csak arra kell figyelnie, hogy az öt évig tartó fenntartási időszak alatt nyereséges legyen szálloda, emelkedjen a névértéke, s ugyanekkor veszteséget mutasson ki a fürdőben, amelyet így jóval a névérték és az alaptőke ára alatt vehet meg. Ez történt Szegeden, a magáncég egy durván 7-8 milliárdos beruházást fillérekért vásárolhatott meg” – nyilatkozta a televíziónak Nógrádi Tibor. A fideszes városatya nem tartja meglepőnek, hogy egy veszteséges, adóssággal terhelt cégre nem tesz más ajánlatot, hiszen minden külsősnek jóval többet kellett volna fizetnie. Kiemelte, Szeged feláldozta ezért a közkedvelt Gombát, az értékes Dóra-kutakat és magát a régi ligetfürdőt. Nógrádi Tibor szerint még azzal sem lehet érvelni, hogy munkaalkalmat teremtett a beruházás, mert az egyik beruházó a Szeviép volt, amely arról híresült el, hogy nem fizette ki alvállalkozóit. A jogi rész sem zárult le feltétlenül, mert pótmagánváddal még a feljelentés továbbmehet, ez ügyben a döntés Német Ferenc kezében van. A városatya szerint az egész ügy évtizedekig nyomot hagyhat a szegedi közéletben.

A polgármesteri kabinet és a sajátos erkölcs

"A Ligetfürdő Kft. üzletrészének értékesítése kapcsán Nógrádi Tibor 'erkölcsi aggályokat' fogalmazott meg, noha az értékesítés végleges menetrendjét 2013. februárjában a Fidesz-Jobbik többségű Vagyongazdálkodási Bizottság fogadta el Nógrádi Tibor,

Bohács Zsolt

és

Póda Jenő

fideszes képviselők 'igen' szavazatával" - közölte cikkünk megjelenését követően Nógrádi Tibor nyilatkozatára reagálva a polgármesteri kabinet. A közleményük így folytatódik: "A héten ez a második alkalom, hogy Nógrádi Tibornak erkölcsi aggályai támadnak, miközben 2010 óta önkormányzati képviselőként minden évben igénybe vette az ingyenes parkolóbérletet is, méghozzá egy szolgálati autóra, amelyet a közpénzből működő MLSZ megyei igazgatójaként, havi félmillió forintos fizetése mellé kapott. Ezzel többek között Szeged és térsége futballéletének felvirágoztatásában szerzett elévülhetetlen érdemeket. Ezek után minden szegedi maga ítélje meg, hogy milyen sajátos erkölcse van a szegedi Fidesznek és Nógrádi Tibor elnöknek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.