Kultúra

Vidámság a szokatlanul hűvös nyári éjszakában + FOTÓK

Vidámság a szokatlanul hűvös nyári éjszakában + FOTÓK

2016. július 17., vasárnap
Vidámság a szokatlanul hűvös nyári éjszakában + FOTÓK
en_es_a_kisocsem038kf

Az új évadban alighanem az Én és a kisöcsém volt a szabadtéri legjobb produkciója. Bár még nincs vége az évadnak, a könnyed humorú operett kedves szereplőivel és laza szerelmi kapcsolataival melegséget varázsol még a szokatlanul hűvös szegedi nyáresti éjszakába is.

Az örökzöldekkel nem lehet mellényúlni, hiszen a napokig fülben csengő dallamok, a látványos koreográfia, és és az egytől egyig szerethető szereplők mind garanciát jelentenek a sikerre.

Réthly Attila

rendező is egy ilyen klasszikushoz nyúlt, az Én és a kisöcsém pedig beigazolta a hozzá fűzött reményeket. Adott a történet: az álmodozó Kató férfinak öltözve Velencéig utazik, hogy megleckéztessen egy nőgyűlölő fickót, akit a vőlegényének szántak. Számtalan feldolgozásban tálalták már a sztorit, de az 1934-es ősbemutató óta talán legismertebb átdolgozása az 1989-es,

Maár Gyula

rendezte film

Eszenyi Enikővel

és

Mihályi Győzővel

a főszerepben. A film akkor belopta magát a nézők szívébe, a szabadtéri nézőtérén is sokan együtt énekelték a színészekkel a jól ismert sorokat: "Én és a kisöcsém, Fütyülünk a nőkre az idén...". A Budapesti Operettszínház fontos elemen változtatott

Bolba Tamás

zenei vezető közreműködésével, aki nagyzenekari hangszereléssel készült a szegedi bemutatóra, s vér frissítette

Eisemann Mihály

számait. A díszlet is inkább a musicalek hangulatát idézte, semmint az operettekét:

Túri Erzsébet

a nyitóképbe belerakott mindent, mit csak érdemes volt. tápszergyár, reklámfilforgatás, óriási babák - rájuk egyébként érdemes figyelni, mert egyszer-egyszer még felbukkannak az előadás során.

en_es_a_kisocsem050kf

A szegedi szabadtéri színpadán

Szinetár Dóra

alakítja Kelemen Katót, későbbi Vadász Frigyest. Gesztusaival és hanghordozásával is játszik, vidáman lubickol a nadrágszerepben, minden mozdulatát élvezi. A tánc nagyon jól áll neki, férfias mozdulatokra is képes, tényleg fiús lány - ahogyan azt a színpadbéli apja is megadta róla személyleírás gyanánt. Partnere

Dolhai Attila

, a pimasz milliomos nőgyűlölő, aki nem képes és nem is akar a vörös rúzs mögé látni. Ezt nem felejti el dalba önteni sem. Kezdetben örül, hogy Frigyes személyében egy hasonló gondolkodású fiúra talál, később azonban nincs ínyére, hogy az álruhás Kató keresztbe akar tenni neki. A gógyifelügyelők:

Homonnay Zsolt

és

Peller Károly

. Csetlő-botló nyomozók, akik a legtöbb vidámságot adják a történethez. Többször is kitekintenek a nézőkre, de ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy az első sorokban ülők meglepetésre készülhetnek. A két színész annyira összhangban van, hogy egymástól távol is képesek tükörképként mozogni.

en_es_a_kisocsem028kf

Janza Kata

és

Szendy Szilvi

a szerelemre éhes hajadonok. Előbbi egy egyszerű, 40-es éveit taposó idegenvezető, ami szerinte nőként egyet jelent a halállal. Szilvi egy fiatal, a férjhezmenetel gondolatával játszó lány, akire kalandos külföldi útján talál rá a szerelem - még ha ehhez kicsit rá is kellett akaszkodnia kiszemeltjére. Üde színfoltja az operettnek a Zolestyák szerepében felbukkanó

Jordán Tamás

. A balfácán öregúr, aki inkognitóban, nőnek öltözve nyomoz Dr. Vas és Dr. Sas "megbízásából" Kelemen Kató után. Szellemes szófordulatok, könnyed nyáresti humor, szórakoztató történet. Mi kell még? A szabadtéri 85. évadának eddigi leghumorosabb előadását tartogatja az Én és a kisöcsém.

SPOILER!

Az előadás meglepetése, hogy a férfinak öltözött nő kalandjai a nőgyűlölő férfival csak egy gazdag lány furcsa álma, merthogy az operettben bármi megtörténhet. Hiszen ez a műfaj sosem állt két lábbal a földön. Mivel a pénteki premiert lehetetlenné tette az esőzés, az előadást vasárnap, vagyis július 17-én pótolják. Az operettet a július 15-re szóló jegyekkel lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.