Sport

Tisza Fussz: futással egybekötött Tisza-átúszást rendeznek Szegeden

Tisza Fussz: futással egybekötött Tisza-átúszást rendeznek Szegeden

2016. július 11., hétfő
Tisza Fussz: futással egybekötött Tisza-átúszást rendeznek Szegeden
tisza_fussz

A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség egy Szegeden eddig egyedülálló versenyt rendez július 23-án 10 órakor az újszegedi Partfürdőn. A Decathlon Tisza Fussz elnevezésű sportrendezvényen a résztvevők futás után a Tisza belvárosi szakaszán úszhatnak a dóm illetve a Belvárosi híd árnyékában, egy olyan szakaszon ahol eddig még rendeztek úszóversenyt.

A verseny a Partfürdő szabadstrandjáról indul, innen kell 500 métert futni a vitorlás kikötőig. Az ott elhelyezett stégről indul a második kihívás, amely a Tisza átúszását jelenti. A belvárosi Dokk érintése után az úszók a Partfürdő irányában úsznak vissza Újszegedre, így teljesítve 400 métert a folyóban. Minden résztvevő rajtcsomagot és beúszó érmet is kap. A rendezvény célja felhívni a figyelmet Szeged és a Tisza kapcsolatára, valamint a víz, a természet és a környezetvédelem fontosságára. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni ezzel a különleges versennyel, amely jól kiegészíti a júniusi Maty-ér úszást és az augusztusi Tisza-átúszást, így nyújtva sportolási lehetőséget minden nyári hónapban az úszás iránt érdeklődnek, ezzel is bizonyítva, hogy a különböző szervezetek egy célért dolgoznak: az egészséges életmódra ösztönzésért és az úszás népszerűsítéséért természetes környezetben. A verseny részletei

ide kattintva

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.