Sport

Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás szerint van esélye a válogatottnak az A divízióra

Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás szerint van esélye a válogatottnak az A divízióra

2016. július 1., péntek
Strandfoci: Szentes-Bíró Tamás szerint van esélye a válogatottnak az A divízióra
strandfoci41_gs

Június 24-26. között a belgrádi Euro Beach Soccer Cup küzdelmeivel elkezdődött a nemzetközi szezon a magyar strandlabdarúgó-válogatott számára.

A nemzeti együttes a szerbiai torna negyeddöntőjében - többek között a szegedi

Szentes-Bíró Tamás

találatának is köszönhetően - 6-0-ra ütötte ki a házigazdákat, a folytatásban azonban az olaszoktól 7-2-re, az oroszoktól pedig 8-0-ra kapott ki, így a negyedik helyen zárta a megmérettetést.

Weisz Tamás

szövetségi kapitány legénysége számára ugyanakkor csak a folytatásban következnek az igazán komoly feladatok, hiszen előbb augusztus 12. és 14. között Siófokon rendeznek B divíziós selejtezőt az Euro Beach Soccer League sorozatában, majd a továbbjutók a hónap végén az olaszországi Cataniában csaphatnak össze az A divízióba való feljutásért. A válogatottnál deklarált cél a csoportváltás lehetőségének kiharcolása. "Belgrádban sajnos már az olaszok ellen is nagy volt a különbség, az oroszokkal szemben pedig végképp. Ugyanakkor korábban voltunk Szocsiban edzőtáborozni, és ott látszódott, hogy valójában nincs ekkora differencia. Szerintem minden esélyünk adott a feljutásra, idén ez most sikerülhet" - fogalmazott portálunknak Szentes-Bíró Tamás. A 20 esztendős játékos és társai a Balaton partján Azerbajdzsán, Dánia és Bulgária legjobbjaival mérik majd össze erejüket, aminek során a kvartett második helyét kell elérnie a gárdának, bár adott esetben a harmadik pozíció is elegendő lehet a a cataniai Promotion Final eléréséhez. "Azerbajdzsán ellen játszottam már, többek között a tavalyi Európa Játékokon is Bakuban. Őket általában le szoktuk győzni, bár inkább úgy fogalmaznék, hogy a két válogatott talán közel azonos erőt képvisel. A dánok és a bolgárok ellen még nem léptem pályára eddig, de a többiek elmondása alapján alapvető elvárás, hogy odaérjünk az első két hely valamelyikére a csoportban" - árulta el az FC Junior Sport kiválósága. Klubja július 1-jén, pénteken kezdi meg szereplését az NB I-ben. Mivel az elkövetkező hetekben a válogatott tagjai csak összetartásokra lesznek hivatalosak, mindannyian ott lehetnek a pályán a bajnokik alkalmával, így Szentes-Bíró és

Rutai Balázs

is segítheti a minél jobb helyezés elérésében a

Brinszky Adrián

által irányított szegedi alakulatot. Miközben a strandfoci szezonja javában dübörög, a nagypályás labdarúgásban is lassan beindul az élet, különösen a július 30-án már tétmérkőzést játszó NB II-es együttesek esetében. A Magyar Labdarúgó Szövetség új szabálya értelmében a másodosztály mind a húsz csapatának kötelező lesz a meccseken két 1996. január 1. után született labdarúgót is játszatnia, ami megnyithatja az utat a fiatal tehetségek előtt a második vonalban való bemutatkozásra és bizonyításra. A megyeegyes Ujszegedi TC és Tápé korábbi szélsője 1996. júniusában született, azaz a 2016/2017-es idényben még beférhetne a kedvezményezett korosztályba. "Bevallom, megfordult ez a fejemben, főleg úgy, hogy a SZEOL SC révén helyben is lenne NB II-es csapat. Ugyanakkor körülbelül egy éve nem játszottam nagypályán, ráadásul annyira beleszerettem a strandfociba, hogy inkább efelé húz most már a szívem" - mondta el a témával kapcsolatban Szentes-Bíró Tamás. A tehetséges játékos kérdésünkre kitért rá, könnyen elképzelhető az is, hogy szeptembertől elhagyja Szegedet. Az elmúlt egy évet ugyan teljes mértékig a strandlabdarúgásnak áldozta, az idén tavaszi felsőoktatási felvételi eljárás keretében azonban már beadta a jelentkezését a Debreceni Egyetemre. "A tavalyi ponthatárok alapján úgy néz ki, fel fognak venni, szóval valószínűleg szeptembertől elköltözöm. Komoly tervek vannak Debrecenben a strandfocira vonatkozóan, és örülnének, ha ott folytatnám. Emellett pedig szeretnék ott is futsalozni, nagypályás csapaton viszont még nem nagyon gondolkoztam. Talán majd akkor lesz ez aktuális, ha már minden szempontból rendeződött a helyzetem" - zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.