Bulvár

Rendvédelmi tábort tartottak Szentesen

Rendvédelmi tábort tartottak Szentesen

2016. július 29., péntek
Rendvédelmi tábort tartottak Szentesen
img_0125_1

A Szentesi Rendőrkapitányság a Magyar Honvédséggel és a helyi tűzoltó parancsnoksággal együttműködve első alkalommal rendezte meg a rendvédelmi területen dolgozó szülők gyermekei részére a "Rendvédelmi Tábort".

A rendezvény július 25-től július 29-ig tartott, melynek során a gyermekek a rendészeti szervek által szervezett színvonalas programokon vehettek részt. Összesen 22 gyermeknek sikerült nyári élményt szerezni a látványosságokkal. A szervezők célja volt, hogy a legkisebbek játékos formában ismerkedjenek meg bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal, valamint élményekkel gazdag időtöltést biztosítsanak számukra a szabad levegőn. A honvédség részéről a Szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tartott technikai bemutatót, ahol többek között a katonák által használt fegyverekkel ismerkedhettek meg a táborozók, továbbá tárlatvezetéssel megtekinthették a laktanyában található katonai múzeumot. A Szentesi Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság július 27-én tartotta meg színes programját. Ezen a napon a fiatalok egyebek mellett magukra ölthették a védőfelszereléseket, kipróbálhatták a régmúlt és a jelenkor tűzoltóautóit, megtekinthették hogyan zajlik egy riasztás, valamint egy meggyújtott jármű eloltása. A Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai rendőrautókat, motorokat mutattak be. A gyerekek megismerhették a rendszeresített kényszerítő eszközöket, az ujjnyomatvételt és a nyomrögzítési technikákat, valamint szolgálati kutyák bemutatóját is megtekinthették. A helyi rendőrök kiemelt fontossággal kezelik a legfiatalabbak biztonságát, így a programban helyet kaptak bűn- és balesetmegelőzési játékos feladatok, kerékpáros ügyességi versenyek, és szituációs helyzetgyakorlatok is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.