Kultúra

Neves előadókkal indul az első algyői könnyűzenei tábor

Neves előadókkal indul az első algyői könnyűzenei tábor

2016. július 16., szombat
Neves előadókkal indul az első algyői könnyűzenei tábor
algyo_koncert_het_2016

Első alkalommal szerveznek könnyűzenei tábort Algyőn, melynek keretében a hazai könnyűzenei élet legnevesebb előadói vezetik el az érdeklődőket többek között a a jazz, a blues, a pop és a rock rejtelmeibe. Az egyhetes tábort a résztvevők koncertje zárja.

Szólistáknak és működő zenekaroknak hirdetett könnyűzenei nyári tábort az Algyői Faluház. Ez az első alkalom, hogy a hazai zenei élet neves előadóinak közreműködésével mélyülhetnek el az érdeklődők a zene rejtelmeibe, illetve szerezhetnek hasznos tudást azok is, akiknek egyelőre a kottaolvasás is nehézséget okoz. A táborban mindenki a tudásához és képességeihez mérten kap feladatot, tanáraik lesznek többek között:

Pély Barnabás, Bebe, Nagy Ádám, Blaho Attila, Mits Marci

, és még sokan mások. A szervezést az Algyői Faluház mellett a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vállalta, mely intézmény egyébként már 19. éve bonyolít le hasonló könnyűzenei táborokat. "A rendezvény célja, hogy a gyerekek közül minél többen örömüket leljék a zenélésben, illetve hogy a zenészek a lehető legrövidebb idő alatt készüljenek fel a színpadi szereplésre" - mondta portálunknak

Gál Boglárka

, a faluház munkatársa. Hozzátette, a koncerthét és tábor tematikájára épül a tavaly szeptemberben elindított algyői dráma szakkör nyári tábora is. A nyári koncerthét nemcsak a résztvevőknek, hanem mindenkinek, aki ellátogat Algyőre érdekes nyáresti programot tartogat. A zenei előadások hétfőtől csütörtökig 18.30-kor, pénteken és szombaton 19 órakor kezdődnek. A nyitónap fellépő vendége Pély Barna és a Buligánok, kedden Dr. Rock rendel a Noise Hackers-et követően, szerdán Bebe és barátai csapnak a húrok közé, csütörtökön pedig a Volvox invitálja a zene szerelmeseit. Pénteken a Coco Bongo, szombaton pedig a Dodgem együttes zenél. "A zárónap különlegessége, hogy az I. Algyői Könnyűzenei Tábor résztvevői adnak koncertet ott, ahol minden este sztárvendégei fellépnek, az Algyői Faluházban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.