Közélet

Kedden fokozódik a hőség

Kedden fokozódik a hőség

2016. július 11., hétfő
Kedden fokozódik a hőség
hoseg01kf

Kedden fokozódik a kánikula: tizenegy megyére és a fővárosra másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A meteorológiai szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapestre és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adták ki a narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést. Mint írták: kedden még nagyjából 2 Celsius-fokkal melegebb lesz, mint hétfőn, többfelé akár 27-29 fok közt, másutt 26 fok körül alakul a középhőmérséklet. Az előrejelzés szerint a leghidegebb órákban általában 17-23 fok lehet, de északkeleten ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 33-37 fok között várható. Felhívták a figyelmet továbbá, hogy kedden extrém (akár 8,1-es szintet is meghaladó) UV-B sugárzás várható. Emellett néhány dunántúli megyében heves zivatarra, felhőszakadásra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Mint írták: kedden délutántól az Észak-Dunántúl felett zivatarok átvonulására lehet számítani. Ebben a térségben a felhőszakadás mellett nagyobb méretű, több centis jég és károkozó szélroham is várható. A heves zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.