Bulvár

Híd az óceán fölött – Hogyan lettek ők amerikai magyarok?

Híd az óceán fölött – Hogyan lettek ők amerikai magyarok?

2016. július 22., péntek
Híd az óceán fölött – Hogyan lettek ők amerikai magyarok?

Az amerikai bevándorlási hullámokról személyes történeteket, dokumentumokat és fotókat is fölvillant a countryzenével és tánccal kísért időutazás, amely július 28-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Korona Hotelben (Szeged, Petőfi sgt. 4.).

Bálint Erzsébet

és

Hilde M. Scherlein-Daugherty

(Toledo, USA) meséli el családjának történetét, beszél a Szegedhez, az egyetemhez, Csongrád megyéhez fűződő kapcsolatairól

Újszászi Ilona

(újságíró, az SZTE közkapcsolati koordinátora) kérdései nyomán. A Szegedi Közéleti Kávéház programján megelevenedik Újszászi Ilona: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok” – Vallomások ott-hon az itthonról című riportkötete, amely a Belvedere Kiadó gondozásában, a Nemzeti Kulturális Alap, a szegedi önkormányzat és a DARTKE támogatásával jelent meg. E program is köszönti az Ohio állambeli Lucas és a magyarországi Csongrád megye együttműködésének 20. évfordulóját, az amerikai Toledo és Szeged 26. éves testvérvárosi kapcsolatát és a „hídépítőket”!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.