Kultúra

Alig két nap alatt össze is áll a szabadtéri operettprodukciója

Alig két nap alatt össze is áll a szabadtéri operettprodukciója

2016. július 13., szerda
Alig két nap alatt össze is áll a szabadtéri operettprodukciója
en_es_a_kisocsem_kozonsegtalalkozo003kf

Kamaradarabnak készült, szabadtéri előadás lett belőle. Eisemann Mihály operettje egyenesen a Budapesti Operettszínházból érkezik a szegedi színházi éjszakába, így az Én és a kisöcsémmel folytatódik a szabadtéri játékok évada. A rendezővel és a szereplőkkel szerdán találkozhatott a közönség a Reök-palotában.

Az elsődleges nehézség, amivel

Réthly Attilának

a rendezés szempontjából szembe kellett néznie, hogy a szegedi szabadtéri, mint az ország legnagyobb színpada, új zenei formát követel az operettől. A rendező nem titkolta, a felkérés alkalmával kétségbe ejtette a csillagtetős színház mérete, de a muzsika áthangolásával, valamint a vizuális effektekkel végül az óriási méretekhez méltó köntösbe öltöztették a darabot. Kelemen Kató szerepében

Szinetár Dóra

lép színpadra, aki elmondta, egy jóképű fiatal fiút játszik a népszerű operettben. Nem ez az első nadrágszerepe, azonban ez az első alkalom, hogy a történet szerint kell férfi ruhát öltenie. Partnere az Andersen szerepét alakító

Dolhai Attila

, aki azt is elmondta, a szabadtéri színpad nagysága bátorsággal tölti fel a színészeket, itt jobban ki merik engedni hangjukat. Hozzátette, a társulat kedden érkezett Szegedre, ma a zenekarral próbálnak, csütörtökre pedig - köszönhetően a fővárosi próbáknak - már össze is áll a darab.

Janza Kata

Piri szerepében tűnik fel az operettben, melynek kapcsán elmondta, lévén karakterszerepről van szó, kivételesen több időt tud pihenésre fordítani szeretett városában, Szegeden. Vadász Frici bőrében

Szendy Szilvit

láthatják, aki önmagával kapcsolatban megjegyezte: még sosem volt olyan harsány a színpadon, mint az Én és a kisöcsémben látható és hallható lesz.

Peller Károly

, mint Dr. Vas, fergeteges humorú, örökzöld slágerekkel tarkított hétvégét ígért a szabadtéri rajongóinak. Úgy fogalmazott, már az olvasópróbán is sokat nevettek, megjegyezte:

Homonnay Zsolttal

- akivel nem először állnak egy színpadra - pedig kifejezetten jó hangulatban telnek a próbák. Némi kulisszatitokba is bepillantást engedett, elmondta: szerdán először 17 órakor kezdik meg a próbát, majd 19 órakor zenekarral, 20 órától pedig ismétlő próbával készülnek a péntek esti premierre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.