Közélet

Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK

Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK

2016. június 2., csütörtök
Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK
adomanyosztas14_gs

Újabb jótékonysági akcióval várták a szegedi lakótelepeken élőket csütörtökön a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása) Egyesület önkéntesei.

A L.É.T. Egyesület lakótelepi emberekért vállalt önkéntes mozgalma nyolcadik éve rendszeresen valósít meg olyan segélyprogramokat, melyek keretében száraz élelmiszerrel, zöldséggel, gyümölccsel támogatják az érintett szegedi lakosságot. Ebbe a sorba illeszkedett a csütörtöki akció is, ahol zöldséget osztottak a lakótelepeken élőknek. Minden lakótelepi negyedből várták a lakosokat, akik érkeztek is folyamatosan Rókusról, Makkosházáról, Odesszáról, Tarjánból és Felsővárosból egyaránt, és mind nagy-nagy örömmel fogadták az egészséges, vitaminokban gazdag és ízletes zöldséget. Ki levesbe szánta, ki főzeléknek. „Nemrég kapta a L.É.T. az adományt egy támogatójától azzal a céllal, hogy osszuk szét a szegedi lakótelepi emberek között. Ahol csak tudunk, segítünk a lakótelepieknek immár nyolcadik éve” – mondta el a L.É.T. ügyvezetője,

Balogh Zsolt.

Az alapító, egyben a a mozgalom vezetője,

Kothencz János

hozzáfűzte, az önkéntes mozgalom legfontosabb célja a közösségépítés és a lakótelepi emberek életminőségének javítása. Ennek jegyében nemrég már harmadik nyugdíjasklubjukat indították el, és folyamatosan valósítanak meg olyan közösségi a tradicionális és a szakrális ünnepekhez kötődő programokat, melyek egyértelművé teszik az emberek számára: nincsenek egyedül. Kiemelt alkalmaik az advent és a húsvét ünnepköre, de – mint Kothencz János megjegyezte – a jövőben a március 15-i és az október 23-i nemzeti ünnephez önálló közösségi rendezvénnyel is kapcsolódnának Tarjánban. „Szociális, közösségi és kulturális rendezvényeink mellett a környezettudatos magatartást is igyekszünk népszerűsíteni az itt élők között. Ennek érdekében évről évre csatlakozunk az országos TeSzedd! mozgalomhoz, nemrégiben a Zöldfa utcában és a Pentelei soron élők kis önkéntes csapata szedte össze a környéken a szemetet. Azért dolgozunk, hogy tradicionális értékrenden alapuló, szabadon választható közösséget kínáljunk a lakótelepeken élők számára. Bemutatjuk nekik, hogy van kire támaszkodniuk, hogy nincsenek egyedül, és felhívjuk figyelmüket az együttérzés, a szolidaritás, a másoknak való segítségnyújtás fontosságára is” – összegzett a L.É.T. alapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.