Közélet

Tóbiás Botkával rodeózott Szegeden: A népszavazáshoz szükséges aláírásokat június 28-án adja le az MSZP

Tóbiás Botkával rodeózott Szegeden: A népszavazáshoz szükséges aláírásokat június 28-án adja le az MSZP

2016. június 21., kedd
Tóbiás Botkával rodeózott Szegeden: A népszavazáshoz szükséges aláírásokat június 28-án adja le az MSZP
mszp_botka_tobias_alairas01_gs

Nem lehet bízni a Nemzeti Választási Irodában és a Nemzeti Választási Bizottságban sem – ezzel indokolta Tóbiás József, az MSZP elnöke szegedi sajtótájékoztatóján, hogy az utolsó pillanatig, június 28-áig gyűjtik a földkérdésben tartandó népszavazás kiírásához szükséges támogató aláírásokat. Botka László szerint a referendum révén a választók piros lapot mutathatnak a kormánynak.

„Lesz Magyarországon valódi népszavazás! A Magyar Szocialista Párt június 28-án leadja a föld kérdésében a valódi népszavazáshoz szükséges aláírásokat, viszont az utolsó pillanatig gyűjti, mert hisz abban, hogy csak társadalmi közös akarattal váltható le a Fidesz” – jelentette ki

Tóbiás József

, az MSZP elnöke a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte nem bízhatnak a Nemzeti Választási Irodában és a Nemzeti Választási Bizottságban sem, ezért mintegy túlbiztosításként több aláírást gyűjtenek, mint a törvény által előírt minimum. Tóbiás úgy értékelte, nem csupán a föld kérdéséről szól az általuk kezdeményezett népszavazás, hanem egy élhető Magyarországról, vidékről is. A pártelnök köszönetet mondott a párt Csongrád megyei aktivistáinak és szimpatizánsainak, akik több mint tízezer aláírást gyűjtöttek eddig.

Botka László

, az MSZP országos választmányának elnöke arról beszélt, hogy a szükséges számú aláírás összegyűjtését követően kötelező lesz kiírni a népszavazást, amit szerinte a választók többsége jóval többnek tart, mint maga a földkérdés. „Az embereknek elegük van abból, hogy a Fidesz-kormány most már nem is csinál titkot abból, hogy minden napra jut egy-egy korrupciós botrány, hanem elképesztő cinizmussal nyíltan hirdetik, számukra a közjavak újraosztása a politika lényege” – jelentette ki a polgármester. Botka László a Csongrád megyei földárverésekkel kapcsolatban elmondta, hogy mint 14 ezer hektárt hirdettek meg, és a média, valamint a választópolgárok elmondása szerint itt is volt példa arra, hogy fideszes politikushoz közelálló barátok, rokonok, ismerősök nyertek földpályázatokat. Az MSZP országos választmányi elnöke arra kért mindenkit, vegyenek majd részt a népszavazáson, ami alkotmányos lehetőség, amikor egyértelműen piros lapot mutathatnak a kormánynak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.