Kultúra

Szimpózium a 150 éve született Tömörkény István tiszteletére

Szimpózium a 150 éve született Tömörkény István tiszteletére

2016. június 12., vasárnap
Szimpózium a 150 éve született Tömörkény István tiszteletére

Az Areión Kulturális Egyesület – együttműködésben a Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportjával, a Szegedi Írók Társaságával és a Szegedi Akadémiai Bizottság Művészeti Szakbizottságának Szépírói Munkacsoportjával – szimpóziummal szeretne megemlékezni Tömörkény Istvánról, születésének másfélszáz esztendős évfordulóján. A konferenciát 2016. október 21-22-én, Szegeden, a SZAB Székházban rendezik.

"A szimpóziumra olyan előadásokat várunk, amelyek Tömörkénynek akár irodalmi, akár muzeológusi munkásságát dolgozzák föl, akár életrajzának kevéssé ismert területeire világítanak rá. Fontos szempont, hogy az előadások új eredményekkel gazdagítsák a Tömörkény-recepciót. A konferenciára 2000 leütés terjedelmű absztrakttal várjuk a jelentkezőket az

areion.ke@gmail.com

e-mail-címen, 2016. augusztus 15-ig. A Szimpózium anyagát nyomtatott formában is megjelentetjük, ezért az elfogadott előadások végleges szövegét 2016. szeptember 15-ig ugyanerre az e-mail-címre kérjük majd elküldeni" - közölték a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.