Közélet

„Párbeszéd a polgárokkal” Szegeden is – Kérdezzen ön is Navracsics Tibortól!

„Párbeszéd a polgárokkal” Szegeden is – Kérdezzen ön is Navracsics Tibortól!

2016. június 21., kedd
„Párbeszéd a polgárokkal” Szegeden is – Kérdezzen ön is Navracsics Tibortól!
navracsicstibor_augusztus20_opusztaszer_54_gs

A Szegedi Tudományegyetemre látogat pénteken Navracsics Tibor EU-biztos és Novák Katalin államtitkár a „Párbeszéd a polgárokkal” rendezvénysorozat keretében. A pódiumbeszélgetésen szó lesz az oktatás gazdaságban betöltött szerepéről és arról is, hogy miként is készíthetjük fel a fiatalokat a jövő munkaerőpiaci kihívásaira.

Ahogy

megírtuk

pénteken Szegedre látogat

Navracsics Tibor

, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa és

Novák Katalin

család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, akiket a „Párbeszéd a polgárokkal” rendezvénysorozat keretében az unióról, az oktatásról, beruházási tervekről, valamint a munkahelyteremtésről lehet kérdezni.

Zupkó Gábor

, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője portálunknak elmondta, hiába hangzik evidensnek, hogy a lakossággal való párbeszéd fontos, ennek a lehetőségét meg is kell teremteni, ennek egyik fóruma a „Párbeszéd a polgárokkal” sorozat. „Minden európai és így magyar polgár életét is befolyásolják az uniós programok, a különféle szakpolitikák és azok végrehajtása, és ezekről az uniós döntéshozók – köztük a biztosok – döntenek Brüsszelben. Fontos, hogy ők közvetlenül találkozzanak az európai polgárokkal, különösen akkor, amikor egy félmilliárdos közösségről van szó” – mondta el kérdésünkre. Hozzátette, sokszor úgy érezhetjük, hogy a 28 biztos és az általuk végzett munka távol van mindennapjainktól, ezért is fontosak a találkozási lehetőségek, ahol nem pusztán előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, hanem konkrét kérdéseikkel is hozzájuk fordulhatnak. Zupkó Gábor a korábbi rendezvényekről elmondta, mivel mindenkit érintő kérdések vetődnek fel egy-egy ilyen találkozón, vegyesek a tapasztalatok, és azt szeretnék, hogy minél többen azt érezzék, hogy nekik is szól az invitálás. „Elsősorban az átlagpolgárokat tekintjük a célközönségnek, akiknek másként nincs lehetőségük találkozniuk stratégiai döntéshozókkal, így ezúttal azokat a szegedieket és környékbelieket várjuk, akik szeretnének kérdéseket feltenni, netán javaslatokkal előállni. Az alaptéma bár az oktatás, a munkahelyteremtés és a kultúra, de másról is lehet feltenni” – részletezte. Egy ilyen pódiumbeszélgetés közvetlen visszacsatolást is jelent Brüsszel felé is Navracsics Tibor személyén keresztül. Tavaly Győrbe invitálták a lakosságot, nemrég Debrecenben tartottak hasonló rendezvényt, és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője szerint egyértelmű volt, hogy Szegeden folytatják a sorozatot, hiszen hazánk egyik legjelentősebb városáról van szó, ráadásul kiváló egyetem működik itt, és az egyik központi témája a beszélgetésnek pont az oktatás lesz. Az érdeklődőket június 24-én, pénteken 14.30-ra órára várják az SZTE rektori hivatalának dísztermébe. A másfél órásra tervezett pódiumbeszélgetés moderátor

Mészáros Antónia

lesz, köszöntőt pedig

Szabó Gábor

rektor mond. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni június 23-ig a parbeszed@eu.hu e-mail címen lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.