Közélet

Palkovics szeretné, hogy már ősszel érezzék az iskolák a változások kedvező hatását

Palkovics szeretné, hogy már ősszel érezzék az iskolák a változások kedvező hatását

2016. június 25., szombat
Palkovics szeretné, hogy már ősszel érezzék az iskolák a változások kedvező hatását
Palkovics László

A kormány azon dolgozik, hogy az őszi tanévkezdésre az iskolák érezzék a változások kedvező hatását, és szeptemberben egy jobban működő iskolarendszerben kezdődhessen meg a tanítás - mondta az oktatásért felelős államtitkár a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) szombati budapesti országos küldöttgyűlésén.

Palkovics László

, megköszönve az NPK-nak a köznevelési kerekasztalon végzett munkáját, a Nemzeti alaptanterv, a kerettantervek átalakítására vagy a pedagógusképzés ügyére utalva azt mondta: lesznek olyan átalakítások, amelyeket nem lehet rövid idő alatt végrehajtani. Az államtitkár úgy fogalmazott, soha ilyen közfigyelem nem irányult a közoktatásra, mint elmúlt hónapokban, és a köznevelési kerekasztal ülésen mindenki véleményét meghallgatták. Palkovics László szerint a NPK a kerekasztal legfontosabb tagja, hiszen a kar képviseli a leginkább a pedagógusok véleményét, illetve szorgalmazza azokat a változtatásokat, amiket közösen kell végrehajtani.

Pölöskei Gáborné

, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetője azt mondta: a pedagóguskar mára összeállt, és tudja, hogy mit akar. A köznevelési kerekasztal tanácskozásaival előrébb jutott a közoktatás, az intézményfenntartó pedig azon dolgozik, hogy megadja a keretet, megteremtse a biztonságos környezetet, és ezekhez adott a forrás - emelte ki. Hangsúlyozta, olyan szabályozók kellenek, amelyekkel biztonsággal el lehet indítani a következő tanévet, és a közoktatásban dolgozó minden szereplő pontosan tudja a felelősségét, a lehetőségét és a feladatát. Az NPK országos küldöttgyűlése egyhangúlag újra

Horváth Pétert

választotta meg elnöknek, ő egyedüliként indult a posztért, a kar elnökhelyettese pedig

Iszák Tibor

lett. Horváth Péter köszöntőjében bizalmat kért a további munkához, hiszen - mint mondta - a kart érdemes bevonni a döntés-előkészítésbe, beépíteni javaslatait és meghallgatni véleményét. Az régi-új elnök azt mondta, azon lesznek, hogy "hangjuk" minél több olyan emberhez eljusson, aki elkötelezetten kívánja szolgálni a pedagógusok érdekét egy hatékonyabb oktatási környezet kialakításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.