Kultúra

Nem üres a Handout lelke

Nem üres a Handout lelke

2016. június 19., vasárnap
Nem üres a Handout lelke
handout002kf

Nehéz időszakon van túl a szegedi modern metalos Handout együttes, azonban egy nagyon erős klippel nyitották meg az új időszámítást.

Az „Empty Soul” címre keresztelt klippes dallal mutatkozott be a Handout új felállása:

Tari Balázs

által egy rendkívül karakteres hanggal gazdagodott a

Bene Balázs

(basszusgitár),

Busa Balázs

(gitár),

Soós Hannó Soma

(gitár) és

Virág Levente

(dob) alkotta csapat. „A videó ötletét egy elég szomorú téma adta, ugyanis nemrég elhunyt a legjobb barátom, és az ő tiszteletére írtuk a dalt, főként ő ihlette meg bennem az egész dalszöveget és a forgatókönyvet is” – mesélt a klip koncepciójáról az énekes. „Mindig bosszankodtam, hogy túl sokan mentek mellette el az utcán, rendkívül jószívű ember volt és több embernek meg kellett volna állni és megismerni, megbecsülni őt. Az ő történetére ferdítettem el a forgatókönyvet, hogy egy tetőtől talpig nagyvonalú, jómódú, nagyvilági embert mutat be a klip, akinek egész életében csak a pénz jelentette a lényeget” – tette hozzá. Az egocentrikus főhős - akit az elismert színművész,

Gömöri Krisztián

alakít - az őrangyal által ért impulzusok hatására térül meg. „Azt tudni kell, hogy ez az ember nem érzi jól magát a bőrében, érzi azt, hogy nem jó, amit csinál, de csinálja, mert ez a legkönnyebb út, de végül az angyal hatására egy jobb életformát vesz fel” – részletezte az énekes. http://www.youtube.com/watch?v=rM26e1Vah00 Elmondása szerint a kulcs, melyet elsőre beledob a Tiszába, azt jelképezi, hogy sok évet eldobott magától. „Születésétől fogva mindenkinek van egy esélye, amivel vagy él, vagy nem ő az utóbbi kategóriába tartozik, de angyala annyira kegyes volt hozzá, hogy adott neki még egy esélyt és azt nem dobta el, hanem megragadta. Valójában az egész sztori azt mondja el, hogy eldobott lehetőségek után is képesek vagyunk megragadni a reményt, mindannyiunk mellett ott áll egy angyal és csak rajtunk áll, hogy jelenlétüket időben észre tudjuk-e venni és el is tudjuk fogadni egy életen át” – fogalmazott Tari Balázs. A zenekar saját bevallási szerint is nagy fába vágta a fejszéjét, de az rpfilm stábjával együttműködve egy remek és rendkívül igényes klipet adtak ki. Az együttes történetét szem előtt tartva nem véletlen, hogy egy ilyen mély és komoly videóval jelentkeztek, hiszen egy nagyon nehéz időszakot hagytak most a hátuk mögött. „Az előző énekes 2014 őszén lépett ki, mikor megjelent a második kislemezünk, a Curved Mirror, de aztán személyes nézeteltérések miatt közös megegyezés alapján szétváltak az útjaink” – részletezte Busa Balázs. „Nehéz dolgunk volt az elmúlt másfél-két évben, mikor próbáltunk egy olyan énekest szerezni, akinek a hangja illik a zenekarhoz, akiben megvan az ambíció, komolyan veszi azt, hogy tudjunk fejlődni, mindig szem előtt tartottuk, hogy nem szabad egy szinten leragadni, hanem fejlődni kell, tovább menni és csinálni, és úgy néz ki, hogy ez most menni fog” – fűzte hozzá. A frontember-vadászat, majd másfél év után idén tavasszal fejeződött be, mikor egy-két közös próbát követően nyilvánvalóvá vált, hogy Tari Balázs az az ember, akire a Handout-nak szüksége van. „Rizikós volt az új énekes miatt az első szám, mivel más az arculat, megújult a formáció, ilyenkor kérdéses, hogy hogyan fogadja majd a közönség, de sok pozitív visszajelzést kaptunk, nyilván egy-két kritika is ért bennünket, de az kell, hogy legyen, mert az által fejlődik a zenekar” – fogalmazott Busa Balázs.

handout004kf

A banda gőzerővel folytatja a munkát a klip után is, már íródnak a számok az első nagylemezhez, bár konkrét dátumot nem tűz ki egyelőre a csapat. „Amint úgy érezzük, hogy van elegendő anyagunk, ami megállja a helyét, akkor elkezdjük felvenni és kiadjuk majd. A folyamat elején állunk, de szépen haladunk” – mondta el Bene Balázs. Az énekes hiány másfél éve komoly seb volt a zenekarnak, de most újult erővel veti bele magukat a folytatásba.

Új énekes – új irány?

„Egy énekesnek frontemberként meghatározó szerepe van, ezért volt érzékeny a vokalista-csere, de az megmaradt, hogy a zenénk egy kompromisszum, amihez mindannyian hozzáadunk valamit” – árulta el a basszusgitáros. Az új szám is megmutatta, hogy a banda alapvetően továbbra is a modern dallamos metál vonalon mozog, amely a lágyabb részek és a karcosabb zúzások harmóniáját képviseli – ennek hozott egy új színt Tari Balázs erős orgánuma, ami a dallamos fémzenében alkalmazott magas énektémákhoz képest egy különleges pluszt ad a hangzásnak. „Mindig is próbáltunk egyedi zenét játszani, finomabb betétekkel, de megmaradva az egyediségnél, hogy fel lehessen ismerni a Handout-ot, mostanra nagyjából kialakult a saját hangzásvilágunk, az új énekes jelentett némi váltást, de nem beszélhetünk hatalmas újításról” – mondta el Virág Levente.

handout006kf

„Igazából mindig azt játsszuk, ami jön, ami tetszik, ez inkább szívből jövő dolog, érezzük, hogy mi az ami, odatartozik, de amikor van egy új téma, akkor tudjuk, hogy ebből ki lehetne valamit hozni - és sok ilyen témánk van” – nyilatkozott Soós Hannó Soma. Ezek mellett kiemelte a csapat, hogy az új albumnál arra törekednek, hogy minél sokrétűbb legyen a zene, de mégis egy egészet alkosson, valamint a lényeg, hogy felismerhető legyen, a koncepció pedig megmarad a dallamos és a keményebb részek egymást kiegészítő váltakozásában.

Ha megtetszett a Handout muzsikája, kövesd őket a Facebookon, az új felállás pedig július elsején debütál az IH Rendezvényközpontban a Skore és a The Final Straw társaságában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.