Közélet

Megszüntette az ügyészség a nyomozást Szabó Bálint ügyében (FRISSÍTVE)

Megszüntette az ügyészség a nyomozást Szabó Bálint ügyében (FRISSÍTVE)

2016. június 3., péntek
Megszüntette az ügyészség a nyomozást Szabó Bálint ügyében (FRISSÍTVE)
szabo b1

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette azt a garázdaság vétsége miatt indult nyomozást, amely a Szegedi Polgármesteri Hivatalban történt petíció átadással összefüggésben Szabó Bálint ellen indult - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

Szabó Bálint

a Cserepes sori piac bérlői érdekében eljárva

egy petíciót kívánt átadni május 17-én

. Ezt megelőzően egy forgalomlassító demonstráció zajlott mintegy 25 jármű részvételével Szegeden, melynek azzal lett vége, hogy Szabó egy petíciót adott át Szegeden, a Széchenyi téren az önkormányzat sajtóreferensének, majd miután azt a polgármesternek is át kívánta adni, újságírók kíséretében bement az épületbe. Ott a hivatal titkárságvezetője közölte vele, hogy mivel nincs ügyfélfogadási idő, időpontot sem kért, valamint a petíciót már átvették, hagyja el az épületet. Szabó ezt követően mindezen közléseket figyelmen kívül hagyva be kívánt menni a titkárságra úgy, hogy a titkárságvezetőt félretolta, majd onnan csak rendőri intézkedéssel sikerült eltávolítani. Az ügyészség álláspontja szerint Szabó Bálint magatartása vonatkozásában hiányzik a garázdaság megállapításához szükséges erőszakos és kihívóan közösségellenes jelleg – figyelemmel a cselekmény motivációjára és helyszínére is, ezért cselekmény nem bűncselekmény.

Polgármesteri kabinet: Hivatalból üldözendő bűncselekmény valósult meg

"Amennyiben valós az eljárás megszüntetéséről szóló hír, akkor az arra jogosult panasszal fog élni, mert hivatalból üldözendő bűncselekmény valósult meg, illetve amennyiben szükséges, a sértett köztisztviselő az ellene elkövetett bűncselekmény miatt magánindítvánnyal él" - közölte

Vécsey Ágnes

, a polgármesteri kabinet sajtófőnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.