Vélemény

Magyar Idők: Botka a szocialistákkal is lekezelően bánik

Magyar Idők: Botka a szocialistákkal is lekezelően bánik

2016. június 4., szombat
Magyar Idők: Botka a szocialistákkal is lekezelően bánik
botkalaszlo_kozgyules30_gs

A napilap szerint a szegedi polgármester nem népszerű MSZP-s párttársai körében, mert rendre "leüvölti a fejüket", lekezelően bánik mindenkivel.

Hiller István

parlamenti alelnök elorozhatja

Botka László

elől az MSZP országos választmányi elnöki tisztségét - erről is

ír friss elemzésében a Magyar Idők.

A napilap szerint a június 25-i tisztújításra készülő szocialista pártban elnökváltó hangulat uralkodott el, bukhat

Tóbiás József

párt- és Botka László választmányi elnök is. A Magyar Idők szocialista forrásokból úgy értesült, az eddigi megyei szervezeti jelölések inkább Hiller sikerét vetítik előre, aminek a hátterében a Botkával szembeni személyes konfliktusok is állnak.

Ide kapcsolódik, ami korábban ugyancsak ebben a napilapban jelent meg:

Botkát állítólag a stílusa miatt nem szeretik a választmányban, ugyanis "a tagok véleményét alpári hangnemben kommentálja az üléseken". "Szocialista forrásaink szerint Botka László nem viselkedik méltóságteljesen a választmányi tagokkal. Mint fogalmaztak, rendre 'leüvölti a fejüket', lekezelően bánik mindenkivel, és az ő programjához kellett igazítani valamennyi választmányi ülést. Kiszivárgott információk szerint Hiller István volt pártelnököt is kérdőre vonta, mert elindult vele szemben a választmányi elnökségért. Márciusi ülésük után a választmányi tagok arról számoltak be, hogy megfeddte

Harangozó Tamást

is, mert azt találta mondani az Origónak adott interjújában, hogy el tudná képzelni Botkát miniszterelnök-jelöltnek. Botka felelőtlenséggel vádolta meg párttársát. A szegedi polgármester később próbált békülékenyebb hangnemet megütni Hillerrel, majd azt kérte tőle: addig ne jelentse be, hogy indul a választmányi elnökségért, ameddig ő nem dönti el, hogy megméreti-e magát. Ezután azonban mindenkit megkerülve, a 168 Órában hozta nyilvánosságra, hogy mégis indul a tisztújításon" - áll a június 4-i cikkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.