Sport

Kézilabda: sikerült visszanyernie formáját Balogh Zsoltnak

Kézilabda: sikerült visszanyernie formáját Balogh Zsoltnak

2016. június 20., hétfő
Kézilabda: sikerült visszanyernie formáját Balogh Zsoltnak
magyarorszag_szerbia018szl

Kettős győzelemmel lépett túl Szerbia legjobbjain a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely ezzel kiharcolta a franciaországi világbajnoki részvételt. A szezont lezáró mérkőzést követően a MOL-Pick Szeged játékosával, Balogh Zsolttal értékeltünk.

Szerbiában 26-25-re, míg itthon, Veszprémben

30-25-re nyert

a magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki selejtezőn, így kettős győzelmének köszönhetően ott lehet majd a jövő januári, Franciaországban esedékes viadalon. „Attól függetlenül, hogy a kinti meccsen nagyobb előnyről csak egy góllal tudtunk nyerni, mégis úgy gondolom, ott nyertük meg a párharcot, ugyanis mivel győzelemmel tudtunk távozni, így hazai pályán már nem kellett gólkülönbségre figyelni, csak arra kellett figyelnünk, hogy nyerjünk, ez könnyebbséget jelentett a csapatnak. Ezáltal, hogy nem kellett számolgatnunk, a második meccs már könnyebb volt” – összegzett

Balogh Zsolt

,a MOL-Pick Szeged átlövője. A balul sikerült Európa-bajnokságot követően duplán fontos lehetett a magyar válogatott számára, hogy ott legyen majd a világbajnokságon, hiszen azzal, hogy nem sikerült jól az Eb, a csapat az utolsó esélyét is elszalasztotta a riói olimpiára való kijutást illetően, így hasonlóan a női együtteshez,a férfi válogatott sem lesz ott Brazíliában az ötkarikás játékokon. „Nagyon fontos volt a magyar kézilabda szempontjából is, hogy ott lehetünk a következő világbajnokságon. Nagy érvágás lett volna, hogyha nem tudjuk magunkat kvalifikálni, a kézilabdának és a sportot szeretőknek is ez nagy fájdalom lett volna, ha egy sikertelen Eb-t követően lemaradunk a vb-ről is. Tisztában voltunk vele, hogy óriási téttel bír a párharc, szerencsére mindenki maximumot adott bele, tudtuk, hogy mi forog kockán. A két meccs alapján mondhatom, magabiztosan sikerült a kijutás számunkra” – fogalmazott portálunknak Balogh Zsolt.

pick-veszprem072kf

A szegediek átlövője három góllal vette ki a részét a visszavágón aratott győzelemből, így aktívan hozzá tudott járulni a szerbek felett aratott sikerhez. „Először is annak örültem, hogy lehetőséget kaptam a második félidőben, bíztam benne, hogy legalább egy kevés játékidőt kaphatok, a kinti meccsen nem került sor a játékomra. Szerencsére jól tudtam beszállni a meccsbe, örültem, hogy ki tudtam venni ezzel a részemet a sikerből” – mondta el saját teljesítményével kapcsolatban Balogh Zsolt. A párharc abból a szempontból is érdekes lehetett, hogy egy igen hosszú és fárasztó idény végén kellett még két ilyen fontos meccset megvívnia a magyar válogatottnak: szerencsére a fáradtság nem látszódott annyiban a játékosokon, hogy ez befolyásolta volna a párharc kimenetelét. A magyar válogatott egyébként majd a negyedik kalapból várhatja a vb csoportbeosztását Izlanddal, Egyiptommal és a Pánamerikai Játékok későbbi győztesével közösen. „Valóban elég hosszú volt, bár nekem ugye volt egy kényszerpihenőm a műtétem miatt. Ezt követően is nehéz meccsek következtek, idővel sikerült visszatalálnom az igazi önmagamra. A saját szempontomból azt tartom a legnagyobb sikernek ebből a szezonból, hogy vissza tudtam jönni a sérülésemből és semmilyen komplikáció nem volt a műtéttel, a sérüléssel. Gyakorlatilag ott tudtam folytatni a játékot, ahol a sérülés előtt abbahagytam, ennek nagyon örülök. Két teljes hónap kihagyás, egy Európa-bajnoki szereplésről is le kellett mondanom ez által, de mivel már olyan volt a helyzet, az volt a legfontosabb, hogy az egészségem rendben legyen. Utólag azt kell mondjam, jó döntés született akkor azzal, hogy az a műtét akkor lett elvégezve, hál’istennek a klub szezon szempontjából egy BL-meccsről hiányoztam csak, amit a csapat magabiztosan megnyert nélkülem is” – tette hozzá Balogh Zsolt. A MOL-Pick Szeged számára július 24-én, a tavaly első alkalommal megrendezett Pick-nikkel indul majd a következő idény, amelynek egy nagyban megújult kerettel vághat majd neki a

Juan Carlos Pastor

által vezetett szakmai stáb. „A főszerep a pihenésé lesz, nagyrészt itt leszek Szegeden, illetve a szülővárosomban, Orosházán. Tervben van persze a nyaralás is, hogy egy picit ki tudjak kapcsolni, és minél jobban el tudjak vonatkoztatni a kézilabdától. Fontos, hogy ilyenkor az ember minél jobban ki tudjon kapcsolni és ne a kézilabdán agyaljon, annak is eljön majd az ideje, amikor elkezdjük a felkészülést. Általában ez az öt hét szokott lenni a pihenő, nekem ez elég is szokott lenni, nem is sok, de nem is kevés” - zárta Balogh Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.