Közélet

Jövő szerdán választ új vezetőt az MSZP parlamenti frakciója

Jövő szerdán választ új vezetőt az MSZP parlamenti frakciója

2016. június 29., szerda
Jövő szerdán választ új vezetőt az MSZP parlamenti frakciója

Két frakcióülést is tart egy héten belül az MSZP parlamenti képviselőcsoportja: pénteken Tóbiás József leköszönő pártelnök-frakcióvezető vezetésével megalakul a jelölőbizottság, szerdán pedig új frakcióvezetőt választanak.

Tóbiás József

szerdán az MTI-nek megerősítette, hogy

Molnár Gyula

szombaton megválasztott pártelnök felkérésére vállalja a jelölőbizottság vezetését. Annak megalakulásáról pénteken dönt a frakció - tette hozzá. Közölte, a jelöltekről csak a bizottság megalakulása után lehet beszélni. Kitért arra, hogy az MSZP alapszabálya szerint a ciklus közepén történő tisztújítás a frakció kompetenciájába tartozik, bár a párt elnöksége politikai álláspontot kialakíthat. Megjegyezte, amikor a parlamenti ciklus elején alakul meg a frakció, akkor a párt vezetése tesz javaslatot a frakcióvezetésre. Kérdésre beszélt arról is, hogy az MSZP földügyi népszavazási kampányának irányítása - amire az új pártelnök felkérte - véleménye szerint a mindenkori pártelnök kompetenciája. A mostani feladata, a jelölőbizottság vezetése pár napra szól - közölte. Tóbiás József kérdésre elmondta, arról még nem gondolkozott, melyik parlamenti bizottságba lenne tag. Molnár Gyula az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy békés, gyors tisztújítást szeretne és

Tóth Bertalan

szerepvállalását. A pártelnök az Inforádióban hétfőn még azt mondta, Hiller Istvánt kérte fel a jelölőbizottság vezetésére. Az MTI úgy tudja, hogy az Országgyűlés alelnöke végül a bizottság tagja lesz, Hiszékeny Dezső parlamenti jegyzővel együtt. A jelölőbizottság tagjai nem jelölhetőek a frakcióvezető-választáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.