Közélet

Az Aquapolis és a Csiga Duó miatt kell változtatni a szegedi költségvetést

Az Aquapolis és a Csiga Duó miatt kell változtatni a szegedi költségvetést

2016. június 22., szerda
Az Aquapolis és a Csiga Duó miatt kell változtatni a szegedi költségvetést
penzugyi_bizottsag003kf

A Napfényfürdő Kft. teljes mértékben a magánbefektetőkhöz került, 100 millió forint jut a múzeumnak, 7 millió a kvótanépszavazásra. Először módosítják idén a szegedi költségvetést.

A legnagyobb bevétel a Ligetfürdő Kft. eladásából keletkezett, Szeged gyarapodott 1,4 milliárd forinttal, ezért cserébe viszont mostantól teljes mértékben magánkézbe került az Aquapolis, a város legjelentősebb strandja - a pénzügyi bizottság ülésén már nemcsak szándékról, hanem kész tényekről esett szó. Habár

Botka László

(MSZP) polgármester korábban azt ígérte, hogy a teljes összeget a következő években épülő Etelka sorra tervezett uszodára fordítják, az előterjesztés csupán 1,2 milliárd forint tartalékolásáról ír. A bizottsági ülésen már

Szentgyörgyi Pál

(MSZP) gazdasági alpolgármester is azt mondta, hogy az összeg nagy részét helyezik a tartalékba. Különböző kiadások is megjelentek, az önkormányzati rendezvények és a szocialista kampányesemények egyik kedvenc fellépőjének, a Csiga Duónak a koncertjeit a város állja nemcsak saját intézményeiben, hanem az egyik egyházi óvodában is. Több pénz jut a kistérségi többcélú társulásnak, így ebből előfizethetnek a Délmagyarországra, az egyik fiókkönyvtár függönyt, egy másik számítógépet vásárolhat. A Móra Ferenc Múzeum igazgatója is elégedett lehet, 100 millió forint plusz forrást kap az általa vezetett intézmény. A gazdasági alpolgármester arról is tájékoztatott, 80 millió forintot szánnak az út- és járdakeretre, elsősorban a képviselői igényeket figyelembe véve. Szót ejtett a kvótanépszavazásról, ennek lebonyolítására kapnak állami támogatást, de hétmillió forintot a városnak kell kigazdálkodni. A lakásrendelet módosítását támogatták, amelyben meghatározták, hogy azon jogcím nélküli lakáshasználók, akik lakbér, vagy közüzemi díj hátralék miatt elvesztették bérleti jogviszonyukat, de tartozásukat rendezték, milyen feltételek mellett kaphatnak maximum öt évre lakáshasználati jogot az IKV-tól. Hét szegedi városatya képviselői keretében sem találtak kivetnivalót, ahogy az összes többi pontban sem, így a bizottság csendjét, csak a napirendi pontok megnevezése törte meg egy-egy hétigenes szavazás után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.