Közélet

Újabb 12 kajak-kenu pont létesülhet az alsó-Tiszán és a Körösökön

Újabb 12 kajak-kenu pont létesülhet az alsó-Tiszán és a Körösökön

2016. május 11., szerda
Újabb 12 kajak-kenu pont létesülhet az alsó-Tiszán és a Körösökön

Újabb 12 kajak-kenu pont létesülhet a Bejárható Magyarország program alsó-Tiszára és a Körösök mentére vonatkozó fejlesztési projektjében - közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 10 milliárd forint uniós forrást különített el turisztikai non-profit szervezetek részére az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére. A fejlesztések révén most májusban újabb 12 helyszínt - Szolnok, Tiszakécske, Mindszent, Szeged, Gyula, Doboz-Szanazug, Békés, Köröstarcsa, Gyomaendrőd, Kunszentmárton, Csongrád, Sarkad - kapcsol be az MKKSZ a programba. Az uniós támogatásból megállóhelyeket építenek és újítanak fel, vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközöket szereznek be és szolgáltatásokat fejlesztenek. A fejlesztés hozzájárul a belföldi és nemzetközi turizmus bővüléséhez a dél-alföldi régió Tisza-parti településein és a Körösök mentén - írták.

Schmidt Gábor

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a közleményben elmondta: készül egy online-felület, amelyen a térség összes látványossága, a szálláshelyek hálózatban lesznek elérhetők, ezen az interaktív felületen mindenki saját igényei szerint tervezheti meg programjait és megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.