Közélet

Több száz gyerek a vadonleső programon + FOTÓK

Több száz gyerek a vadonleső programon + FOTÓK

2016. május 26., csütörtök
Több száz gyerek a vadonleső programon + FOTÓK
vadaspark13_gs

A biológiai sokféleség világnapján több száz gyerek látogatott el a Szegedi Vadasparkba. A vadonleső program keretében többek között fóka show, természetvédelmi előadások és interaktív játékok várták a kisiskolásokat. A rendezvényt Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

Déli végvárnak nevezte a Szegedi Vadasparkot

Rácz András

környezetügyért felelős helyettes államtitkár a biológiai sokféleség alkalmából rendezett sajtótájékoztatón, hiszen a parkban nemcsak oktató és szórakoztató programokkal foglalkoznak, hanem az állam természetvédelmi munkájából is jelentősen kiveszik részüket. Mint mondta, a vadaspark fontos feladatot lát el a csempészett állatok kezelése, gondozása terén, és azon dolgozik, hogy visszajuttassa őket a természetbe.

vadaspark04_gs

A helyettes államtitkár emlékeztetett, tavaly 700 csempészett görög teknős jutott vissza eredeti élőhelyére a vadaspark jóvoltából, jelenleg pedig 70 jákópapagáj várja a karanténházban, hogy megkaphassa az engedélyt a visszaszállításra, Afrikába. Utóbbival kapcsolatban

Veprik Róbert

, a szegedi park igazgatója megjegyezte, hamarosan szabaddá válik a jákók útja, a tavalyi évben egyébként összesen két alkalommal kerültek hozzájuk lefoglalt papagájok, több mint 100. Az igazgató elmondta, az utóbbi években megnőtt a kereslet a jákópapagájok iránt, a szabadon élő populáció száma ugyanis jelentősen megfogyatkozott. A karanténházban gyógykezelik, kivizsgálják őket, s amint lehetőségük van, a szükséges engedélyek birtokában visszaengedik őket a természetbe. Rácz András optimista a gyerekek környezetvédelemre történő nevelésével kapcsolatban. Megtudtuk, országszerte összesen 15 erdei iskola működik, melyeket évente 10 ezer gyermek látogat. A környezeti-nevelési programok szintén nagyon népszerűek: évente 200 ezer gyermeket vonnak be ezekbe a rendezvényekbe. Az önkéntes Te szedd! akcióban Magyarországon annyian vettek részt, mint az uniós országokban összesen - hangsúlyozta a sajtótájékoztató végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.