Sport

MÚSZ: "már messze nem sportügy" a Kiss László körül kialakult helyzet

MÚSZ: "már messze nem sportügy" a Kiss László körül kialakult helyzet

2016. május 9., hétfő
MÚSZ: "már messze nem sportügy" a Kiss László körül kialakult helyzet

A Kiss László korábbi szövetségi kapitány körül kialakult helyzet "már messze nem sportügy", ezért a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) feladata a szervezet szerint nem lehet más, mint hogy a sportág eseményeire, a versenyzők felkészülésének biztosítására és a méltó helytállásra összpontosítson.

A MÚSZ így reagált azokra a fejleményekre, melyekre szombaton derült fény

Kiss László

ügyében. "A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű erőszakot, attól teljes mértékben elhatárolódik, mint ahogy ezt korábban is kifejezésre juttatta. A MÚSZ osztozik mindazoknak a fájdalmában, akik bármikor is áldozatul estek ilyen cselekedeteknek. Az 1961-ben történtekről évtizedeken keresztül bármely vélemény csak hallomásokra, nem egyszer megtévesztő tájékoztatásokra épülhetett. Az elmúlt időszakban feltártak érthetően mindenkit megdöbbentettek - ez azonban már messze nem sportügy." - olvasható a MÚSZ közleményében. Kiss László szövetségi kapitány április 7-én mondott le, miután a

privatkopo.hu

internetes portál megírta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket. Az áldozatról az ügy kirobbanását követően elterjedt, hogy elhunyt. Ezzel egy időben több honlapon, sportvezetők, újságírók, vagy bloggerek jelentettek meg különböző információkat, mint például, hogy befolyásos családból származott.

Takáts Zsuzsanna

szombat este az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában beszélt az 55 évvel ezelőtt történtekről, azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé, mert elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában róla megjelentek. Az interjúban Takáts Zsuzsanna részletesen beszélt az ellene elkövetett erőszakról, illetve az azt követő nehézségekről, a családját ért fenyegetésekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.