Sport

Kézilabda: jó előjelekkel várhatja a szegedi meccset a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: jó előjelekkel várhatja a szegedi meccset a MOL-Pick Szeged

2016. május 14., szombat
Kézilabda: jó előjelekkel várhatja a szegedi meccset a MOL-Pick Szeged
pick-veszprem21kf

A MOL-Pick Szeged remek játékot mutatva, egygólos vereséget szenvedett az MVM Veszprém vendégeként, így kedvező helyzetből várhatja majd a jövő heti, szegedi második mérkőzést.

Az idei bajnokságban nem rendeznek külön bajnoki döntőt, így a két örök rivális, a Veszprém és a Szeged az utolsó két rájátszásbeli mérkőzésen dönti el a bajnoki arany sorsát, a felek először a bakonyiak otthonában találkoztak.

Jonas Källman

lerohanás utáni góljával indult a meccs, amire Renato Sulic válaszolt, de újabb két szélről lőtt góllal vezetett a Pick az első percek után. (1-3) Sőt, a meccs elején nagyon jól zárt a Szeged, hét perc után csak egy lőtt gól állt a Veszprém mellett. A folytatásban felzárkózott Xavi Sabaté csapata, de iksz csak a 22. percben, Aaron Palmarsson bombája után állt az eredményjelzőn. (10-10) Källman továbbra is remekelt, a szélső hajrában lőtt góljaival végül a szünetben is vezetett a MOL-Pick Szeged. Maradt a szoros állás a második félidő első tíz percére is: ekkor azonban először tudott meglépni két góllal a Veszprém. Jól tartotta magát azonban a Pick, amely támadásban rendre pontos volt, hat perccel a vége előtt is csak egy volt a különbség - ezt követően azonban két gyors góllal már hárommal vezetett a Veszprém, ekkor időt is kellett kérnie Juan Carlos Pastornak. Vranjes egyből pirosat kapott, azonban az emberhátrány alatt sem roppant össze a Pick, amely a végén, 30-29-nél még az egyenlítésért is támadhatott, de az időn túli szabaddobás elhalt a falban. A kiváló teljesítményt nyújtó MOL-Pick Szegednek így minden esélye megmaradt a bajnoki címre, amelynek eléréséhez két góllal kell majd legyőznie a Veszprémet az újszegedi sportcsarnokban.

K&H Férfi kézilabda NB I, 9. forduló

MVM Veszprém – MOL-Pick Szeged 30-29 (14-15)

Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert.

Veszprém:

Mikler - Gulyás 2, Nagy L. 5, Chema Rodríguez 1, Sulic 4, Ilics 4/2, Iváncsik G. 1. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Ugalde 2, Pálmarsson 5, Sliskovic 1, Nilsson 1, Lékai 3, Marguc 1.

Vezetőedző:

Xavi Sabaté.

Pick Szeged:

Sierra - Parrondo 1, Thiagus Petrus, Blazevic, Ilyés 2, Källman 9, Bombac 8/5. Csere: Vranjes 1, Balogh 4, Robledo 2, Ancsin 1, Zubai, Mindegía 1

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

3/2 ill. 5/5.

Kiállítás:

10 perc ill. 14 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.