Közélet

Ifj. Lomnici Zoltán Szegeden: Európa a huszonnegyedik órába lépett + FOTÓK

Ifj. Lomnici Zoltán Szegeden: Európa a huszonnegyedik órába lépett + FOTÓK

2016. május 21., szombat
Ifj. Lomnici Zoltán Szegeden: Európa a huszonnegyedik órába lépett + FOTÓK
Illegális bevándorlás - Több száz migráns elindult a Kelet

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum szóvivője volt a vendége pénteken a szegedi Fidesz migrációs kérdésekről tartott lakossági fórumának, melyet B. Nagy László parlamenti képviselő és Bohács Zsolt választókerületi elnök szervezett. Az alkotmányjogász azt mondta, az országjáró fórum célja, hogy szakvéleményeket alapul véve, egyéni álláspontot mellőzve, hiteles képet fessen a migrációs krízisről.

Az előrejelzések szerint 2016-ban további 3 millió bevándorló létheti át Európa határait - tekintett a jövőbe

ifj. Lomnici Zoltán

, amivel szerinte az európai kultúra, az a már így is jelentős számú kínai és muzulmán tömegekkel, végleg halálra lesz ítélve. Népvándorlás című előadásában hangsúlyozta, Európa a huszonnegyedik órába lépett, ezért ha nem védi meg határait, és továbbra is ellenőrizetlenül enged bevándorlókat az uniós országokba, elszaporodnak a kölni eseményekhez hasonló atrocitások, a párizsi és a brüsszeli merényletekhez hasonló terrortámadások. Lomnici úgy véli, az európaiak rettegnek, a merényletek hatására pedig nagyot fordult a közvélemény az olyan, korábban a menekültek befogadását pártoló országokban is, mint például Németország és Ausztria. Az alkotmányjogász szerint teljesen mindegy, hányadik generációs bevándorlók hajtják végre a terrorcselekményeket, nem elhanyagolható, hogy a migránsok érkezésével a terroristák és ezáltal a terrorcselekmények száma egyre nőni fog, ezzel párhuzamosan érezhetően romlik az európai emberek biztonságérzete, egyre komolyabb kihívást fog jelenteni a közbiztonság szavatolása.

fidesz_migracio016kf

Felidézte: 2015-ben, még a határzár megépítése előtt, közel 400 ezer menekült érkezett Magyarországra, a kerítés felhúzását követően azonban alig nyolcszázan jutottak át a határon. Bár sokan, sokáig bírálták az Orbán-kormányt, amikor a terrorveszély-helyzetre hivatkozva tavaly nyáron ellenőrzése alá vonta a magyar-szerb határt, a kerítésépítés gyakorlatát végül több uniós ország is átvette. Emlékeztetett, Magyarország a tengerentúlról is kapott hideget-meleget a határzár miatt, holott az USA és Mexikó között egy felfegyverzett katonákkal működő kerítés húzódik. Lomnici elmondta, az Amerikai Egyesült Államokban a 2001-es terrortámadás óta olyan hatékony belbiztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy néhány kisebb merénylettől eltekintve eddig sikerült csírájában elfojtaniuk a terrorcselekményeket. A CÖF szóvivője szerint a menekültkrízis rendezésének egy nagy, mindenre kivetülő hátráltatója van, mégpedig a túlzott liberalizmus. Lomnici úgy tapasztalja, ha valaki ki meri mondani, amiről a többség csak hallgat, azonnal idegengyűlölőnek, antiszemitának kiáltják ki, mert már a szólásszabadság is izmusok közé van szorítva. Előadásának utolsó történeteként osztotta meg a résztvevőkkel egy magyar mentőorvos tapasztalatait, aki az idomeni táborban teljesített szolgálatot. Az orvos azt mesélte, a Szíriából érkező menekültek többsége sem tekint otthonaként Európára, átverve érzik magukat, amiért a már rájuk szakosodott menekültipar jobb életkörülményeket ígért nekik, pénzért cserébe.

fidesz_migracio005kf

Lomnici előadása végén sorra vette, mely érvek szoktak elhangozni baloldali körökből a menekültek befogadása mellett. Az egyik ezek közül, hogy az uniós országoknak jól jön a munkaerő. A CÖF szóvivője azt mondta, a valóság ezzel szemben az, hogy a bevándorlók 66 százalékának semmilyen végzettsége nincs, a szírek fele - német felmérések alapján - nem is akar megtanulni németül. A bevándorlók tehát nem akarnak integrálódni, szívesebben élnének saját szabályrendszerük szerint, például zárt közösségekben, melyekhez hasonlóból Franciaországban már több mint hétszázat alapítottak. Hogy ez Magyarországon ne történhessen meg, Lomnici véleménye az, hogy a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazással kell fellépni, s így nem egy

Botka László

és

Martin Schulz

közötti megegyezés dönt majd a szegediek "szomszédságáról".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.