Közélet

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda
Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK
mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve.

Úgy tűnik, a Mars téri piacon kezd szokássá válni, hogy zárás után bontanak, ahogy

2009 advent első vasárnapján kezdték el bontani a bódékat

, úgy most a beléptetőrendszer szétszedését végezték kedden este, igaz már napközben sem volt a helyén a jegyautomata, és a parkoló bejáratánál a szabad férőhelyek kijelzőjének a helyét is csak egy oszlopról lógó kábelvég jelezte. Rendőröket délelőtt és zárás után is lehetett látni a piacon, a parkolórendszert üzemeltető cég vezetője hívta az egyenruhásokat, mondván, hogy a tulajdonában álló eszközöket rongálják, és feljelentést is tett az ügyben. Az új rendszer telepítése is zajlik mindezzel párhuzamosan, az oldalsó bejáratnál már az új kártyafelismerő is a helyén, és a technikai fejlesztéssel önmagában nem is lenne gond, ám az üzemeltetést végző T-Tech Kft.-t nem értesítették a bontásról,

Szalóki Tamás

ügyvezető is csak a helyszínen látta, hogy eltűnt például az automata és flexszel elvágtak több elemet is. „A sorompó a piacé, a mellette lévő elektronika és az egész know-how a miénk, sőt az optikai hálózatot is mi építettük ki. Ennek az átadása idén augusztusban lett volna esedékes, akkor jár le a szerződésünk” – magyarázta Szalóki, aki sérelmezte, hogy senki sem értesítette őket arról, hogy elbontanak mindent, még múlt hét pénteken és szombaton is belépőkártyákat regisztráltak. „A rendszer többszöri meghibásodása miatt akadályozta a piac forgalmát, ezért ennek cseréje elkerülhetetlenné vált, ez zajlik most. A korábbi parkolórendszert szakszerűen leszereljük és tároljuk, ezek a berendezések a mi meglátásunk szerint ugyanis a piac tulajdonát képezik” – mondta el megkeresésünkre

Németh István

, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. Azt nem tudja még pontosan az igazgató, hogy mikor élesedik az új rendszer, addig azonban kézzel írják a nyugtákat. Technikai okok miatt a parkolás 120 forint 30 percre – ez a felirat fogadja a Mars téri piacnál az autósokat, vagyis immár nem ingyenes negyedóráig a vásártér területén tartózkodni, holott a beléptető-rendszer 2011-es átadása óta erre volt mód. Azt is láthatták kedden a parkolóba behajtók, hogy a szokásosnál nagyobb biztonsági csapat fogadja az autósokat, a piac emberei mellett a T-Tech is biztonságiakat állított a Cserzi Mihály utca felőli bejárathoz. Ők a keddi zárás után sem akarták elhagyni a vásártér területét, részben amiatt, mert további bontási munkákról hallottak pletykákat, amelyek végül igaznak is bizonyultak, a jegykiadót kezdték el szétszerelni kedden 18 óra után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.