Közélet

Bakondi: a menekültek elhagyhatják a nyílt táborokat

Bakondi: a menekültek elhagyhatják a nyílt táborokat

2016. május 20., péntek
Bakondi: a menekültek elhagyhatják a nyílt táborokat
bakondi02kf

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint a nyílt táborokban lévő menekülteknek joga van a tábort elhagyni a menekültügyi eljárás befejezése előtt is.

Bakondi György

az M1 aktuális csatorna esti műsorában azt mondta, a zárt táborokban erre nem volt lehetőség, a szabályokat uniós nyomás miatt módosították. Hozzátette, most is vannak zárt táborok Magyarországon, de ezekben bűncselekmények elkövetői vannak. Emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés most tárgyalja azt a javaslatot, amely szerint a határ 8 kilométeres körzetében elfogott migránsokat a határra vihetik, és ott gyorsított eljárásban bírálják el menedékkérelmüket. Bakondi György beszélt arról is, hogy egyes menekültek, akiket Szlovákiába, Csehországba, Romániába irányítottak, onnan elmentek. Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy a leggazdagabb európai országokba akarnak eljutni, és azt is, hogy a betelepítési kvóta nem működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.