Közélet

Jubilált a Critical Mass – Tíz éve tekernek a kerékpáros Szegedért + FOTÓK

Jubilált a Critical Mass – Tíz éve tekernek a kerékpáros Szegedért + FOTÓK

2016. április 24., vasárnap
Jubilált a Critical Mass – Tíz éve tekernek a kerékpáros Szegedért + FOTÓK
cm_tavasz024kf

A Dóm térről indult a jubileumi Critical Mass, a rossz idő ellenére is százak tekertek keresztül a városon, így ünnepelve a tíz éves kerékpáros mozgalmat.

„Sokan vagyunk, többen leszünk – tíz éve a kerékpáros Szegedért!” – ezzel a mottóval pattant kétkerekűre a kritikus tömeg, akik tekertek már a bringával ingázókért, a Zrínyi és az Oskola utcák kerékpározhatóvá tételéért, vagy épp a kerékpározható körutakért és hidakért is az elmúlt évtizedben. A 2006-ban elindult Critical Mass mozgalom most ünnepelni invitálta a szegedieket, ezúttal nem valamiért demonstráltak, hanem valamit, azt mutatták meg, hogy igenis sokan vannak, és egy ekkora tömeget nem lehet figyelmen kívül hagyni. A statisztikai adatok szerint mára a szegediek közel egyötöde kerekezik munkába, iskolába, bevásárolni, holott a kétezres évek elején alig volt, aki a biciklit választotta közlekedési eszközül. Napról napra többen pattannak nyeregbe, és közlekednek környezetbarát és egészséges módon. "Ekkora tömeget nem lehet figyelmen kívül hagyni, s aki ma a bicajozásért tesz jót, az Szegedért tesz jót" – mondják a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.