Közélet

Haág Zalán: Rendkívüli közgyűlés helyett miért bujkál Botka László?

Haág Zalán: Rendkívüli közgyűlés helyett miért bujkál Botka László?

2016. április 8., péntek
Haág Zalán: Rendkívüli közgyűlés helyett miért bujkál Botka László?
kdnp_sajttaj02kf

"Mai napig nem tudjuk, mi hangzott el Martin Schulz és Botka László titkos szegedi tárgyalásain" - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnöke annak okán, hogy a polgármester nem hívta össze a párt által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést az általuk tervezett időpontra. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Botka László

továbbra sem hajlandó válaszolni arra kérdésre, mi a véleménye

Martin Schulznak

, az Európai Parlament (EP) szocialista elnökének egy március végi lapinterjúban megjelent kijelentéséről, mely szerint Szeged egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Mai napig nem tudjuk, mi hangzott el Martin Schulz és Botka László titkos szegedi tárgyalásain, így nem tudhatjuk, hogy telepítene-e migránsokat Szeged szocialista polgármestere városunkba. Ennek megvitatására kiváló alkalom lett volna a rendes közgyűlési ülés, de azt elhalasztották; megfelelő alkalom lett volna a KDNP által ma 9 órára kezdeményezett rendkívüli közgyűlési ülés, de azt össze sem hívta a polgármester. A szegedi KDNP továbbra is fontosnak tartaná közgyűlési határozatban kimondani a következőket: 1) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése visszautasítja Martin Schulznak, az Európai Parlament elnökének nyilatkozatát, mely migránsok Szegedre telepítésének lehetőségét vetítette előre 2) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nem kíván Szegedre – sem átmenetileg, sem hosszabb távon – migránsokat betelepíteni 3) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése felszólítja a Polgármestert, hogy semmilyen nyilatkozat vagy intézkedés megtételével ne segítse elő illegális migránsok Szegedre érkezését, illetve – átmeneti vagy hosszabb távú – betelepítését Ennek hiányában maradnak a találgatások: miben állapodhatott meg Martin Schulz és Botka László? Betelepítene-e migránsokat a város szocialista polgármestere Szegedre? Ha igen, mennyit és hová? Milyen forrásból biztosítana számukra megélhetést, hogyan biztosítana számukra munkát?

Továbbra is várja a szegedi KDNP Botka László állásfoglalását Martin Schulz EP-elnök egy március végi lapinterjúban...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.