Közélet

A gyerekeket szólították meg a Föld napján + FOTÓK

A gyerekeket szólították meg a Föld napján + FOTÓK

2016. április 23., szombat
A gyerekeket szólították meg a Föld napján + FOTÓK
fold_napja005kf

Hogyan lehet megállapítani egy fáról a korát? Milyen növényeket lehet és érdemes együtt ültetni az otthoni balkonládába? Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudhattak meg mindazok, akik szombaton ellátogattak az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közös rendezvényére a Föld napján.

Környezettudatosságra nevelő feladatokkal, az újrahasznosítás jegyében zajló játékokkal és különféle ökoprogramokkal várták a családokat szombaton a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint az SZTE Füvészkert közös, Föld-napi rendezvényén. A füvészkertben ezúttal nemcsak a pompás növényekben és csiripelő madarakban gyönyörködhettek az érdeklődők, a környezetgazdálkodási társaság közutakról ismert járművei is bemutatkoztak. A korábbi évek hagyományát követve idén is menetlevél-térképpel várták a látogatókat, akik a felállított állomásokon gyűjthettek pecséteket, értékes nyereményekért. "Több mint 20 helyszínen, ennél jóval több programmal kedveskedünk az ideérkezőknek. Elsősorban a családokra koncentráltuk, de természetesen, aki kilátogat hozzánk, biztosan talál magának megfelelő, érdekes elfoglaltságot. Ökojátékokat szerveztünk azért, hogy a környezettudatos szemléletmódot átadhassuk kicsiknek és nagyobbaknak is, illetve a munkatársak azt is bemutatják, hogyan lehet megállapítani egy fáról, hogy egészséges-e, és hogy milyen növényeket ültethetünk a balkonládába" - tudtuk meg

Németh Anikótól

, a füvészkert igazgatójától. A programok a szelektív hulladékgyűjtés mikéntje mellet a kertészkedés és az állatvilág rejtelmeibe is elkalauzolták a családokat. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a füvészkerttel egyetértésben azt vallja, elsősorban a gyerekeken keresztül lehet megszólítani a szülőket, ők ugyanis fogékonyabbak a változásra, a változtatásra, ezáltal az idősebbeket is könnyebb bevonni.

fold_napja001kf

Többek között óriási szelektív csúzli, ökogubanc és kukakirakó várta a gyerekeket, míg a felnőtteket a tudatos vásárlói magatartással ismertették meg a szervezők.

Pásztor Gáborné

visszatérő látogató a füvészkertben, rajongásig szereti a növényeket. Elmondása szerint otthonában többféle virágot is gondoz, ő elsősorban így óvja a természetet. Mint mondta, panellakásukban nehezen tudják megoldani a szelektív hulladékgyűjtést, de már ő is törekszik arra, hogy figyelembe vegye a hulladékválogatást.

Csécsény Nikoletta

még csak 7 éves, de már tudja, a pazarlás nem fér össze a természetvédelemmel. Kicsit zavarban ugyan, de nagymamája biztatására elmondta, otthon is külön gyűjtik az üvegeket a papírhulladéktól, mert tudja, azokat újra lehet hasznosítani. Az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közös programjaival szombaton 16 óráig várja a látogatókat, a kert azonban nem zár be, szokásos nyitvatartási időben, vagyis egészen 18 óráig nyitva áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.