Kultúra

A 111 éve született József Attila verseit szavalják egytől egyig + FOTÓK

A 111 éve született József Attila verseit szavalják egytől egyig + FOTÓK

2016. április 11., hétfő
A 111 éve született József Attila verseit szavalják egytől egyig + FOTÓK
egyetemi_tavasz_verseles001kf

A költő emléke és a magyar költészet napja előtt félnapos versolvasással tisztelegnek. Megkezdődött az Egyetemi Tavasz programsorozat is.

13. alkalommal nyílt meg az Egyetemi Tavasz programsorozat, amely május 14-ig tart. Ezzel együtt

József Attila

születésének 111. évfordulóját és a magyar költészet napját is ünneplik, az évforduló alkalmából egytől egyig időrendi sorrendben felolvassák a költő verseit április 11-én délután egy órától éjjeli egy óráig. A város különböző közösségei óránként váltják egymást, az első óra a Deák Ferenc Gimnázium végzős diákjaié, az utolsóban pedig a Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai olvasnak fel verseket. A Vers Délben program is visszatér, az első verset - stílszerűen József Attilától -

Martinek Tamás

közkapcsolati rektorhelyettes szavalta el: "József Attila: Ki-be ugrál... Ki-be ugrál a két szemem, ugy érzem. Ha megbolondulok, ne bántsatok. Erős karokkal fogjatok le szépen; ha majd egész valómmal kancsitok - ne mutassatok öklöt, úgy se látom. A semmiből vissza ne rántsatok. Gondoljátok meg: Ezen a világon nincs senkim, semmim. S mit úgy hivtam: én, az sincsen. Utolsó morzsáit rágom, amig elkészül ez a költemény... Mint űrt a fényszóró, csupasz tekintet kutatja bennem: Mit vétettem én, hogy nem felelnek, akárhogyan intek, hogy nem szeret, ki jog szerint enyém. Ne higyjetek értetlen bűneimnek, míg föl nem ment az odvas televény."

A költő emléke és a magyar költészet napja előtt félnapos versolvasással tisztelegnek. Megkezdődött az Egyetemi Tavasz programsorozat is.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=626427

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.