Bulvár

Sav-bázis meghatározó készülékre fordítják az adományt

Sav-bázis meghatározó készülékre fordítják az adományt

2016. március 7., hétfő
Sav-bázis meghatározó készülékre fordítják az adományt
demasz_tamogatas002

Az EDF Démász dolgozói jóvoltából és a cég felajánlásából több mint 150 ezer forint gyűlt össze a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak. Az alapítvány egy hárommillió forintos készülékbe fekteti a felajánlást, melynek segítségével egyetlen csepp vérből is megállapítható, használ-e a kezelés az újszülöttnek.

Mészáros Csilla

és

Pálfi Réka

, az EDF Démász dolgozói adták át

Pintér Sándor

gyermekorvosnak, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnökének azt a kollégáik által gyűjtött 52 ezer forintos adományt, melyet a cég 2015-ös évzáró rendezvényén gyűjtöttek össze. A villamosenergia-szolgáltató további 100 ezer forintot tett hozzá a tombolajátékból befolyt összeghez. Pálfi Rékától megtudtuk, személyes tapasztalata van az immár két évtizede koraszülöttek és újszülöttek mentését végző alapítvánnyal, hiszen 11 éves kisfia is a vártnál hamarább érkezett. Azt mondta, nehéz időszakon vannak túl, még most is félévente járnak kontrollra. Úgy fogalmazott, sokat köszönhet az alapítványnak, ő ezért is adja adója 1 százalékát minden évben a szolgálatnak. A felajánlás egy sav-bázis meghatározó készülék megvásárlásának lehetőségét vetíti előre, ami egy csepp vérből kimutatja, megfelelő kezelést kap-e a koraszülött csecsemő. Pintér Sándor elárulta, egy ilyen készülék 3 millió forintba kerül az alapítványnak, de pozitívan és bizakodóan néz a jövőbe, ha azt látja, milyen sokan akarják és tudják segíteni munkájukat. Sok kicsi sokra megy alapon úgy véli, tavaszra össze is gyűlhet az összeg. A professzor hozzátette, a tavalyi évben 31 millió forintot kapott az alapítvány adományokból, s legalább ugyanennyire lesz szükség az idei évben is ahhoz, hogy fenntarthassák a mentőautókban a korszerű állapotokat.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány egy hárommillió forintos készülékbe fekteti a felajánlást.http://szegedma.hu/?p=615692

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.