Bulvár

Rendőrségi díjkitűzés egy szegedi zálogházi lopás kapcsán

Rendőrségi díjkitűzés egy szegedi zálogházi lopás kapcsán

2016. március 25., péntek
Rendőrségi díjkitűzés egy szegedi zálogházi lopás kapcsán

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a szegedi zálogházi lopás kapcsán - írja a police.hu.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint március 24-én délelőtt egy férfi ment be a szegedi Dugonics téren levő zálogházba. Ott kalapáccsal betörte az egyik ékszervitrin üvegét és onnan különféle ékszereket tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár az elsődleges adatok szerint 1,5 millió forint. A

képeken látható

elkövető 30 év körüli, átlagos testalkatú, körülbelül 175 centiméter magas, fehér bőrű férfi. A beszerzett kamerafelvételek alapján szürke színű kapucnis pulóvert, sötét színű kabátot, szürke nadrágot viselt, kezére sárga munkavédelmi kesztyűt húzott. A vállán fekete-sárga táskát vitt, továbbá az arca bal fele, a szeme alatt, feltehetően sebtapasszal volt leragasztva. Az elkövető a helyszínről kerékpárral távozott a Tisza Lajos körúton az Aradi vértanúk tere irányába. Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámot, vagy a 112-es segélyhívón, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.