Bulvár

Már kibújtak a tavaszcsalogató krókuszok + FOTÓK

Már kibújtak a tavaszcsalogató krókuszok + FOTÓK

2016. március 20., vasárnap
Már kibújtak a tavaszcsalogató krókuszok + FOTÓK
szechenyi_ter_viragok001kf

Több mint 30 ezer tulipánhagymát ültetett ki ősszel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a virágok java a Széchenyi térre került. Szeged külső városrészeibe a belvárosból tavaly kikerült, osztályozott tulipánokat ültették ki azért, hogy ezek a területek se maradjanak hagymás növény nélkül.

A szokásos tavaszi nagytakarítást már a március 15-i ünnepségek előtt megkezdte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., mely elsősorban a parkfenntartási munkákat, a közterek és parkok nagytakarítását, kézi és gépi úttisztítást, járdatakarítást foglalja magába - tudtuk meg

Makrai László

ügyvezetőtől. Időjárástól függően, várhatóan március 18-ig zajlik majd a fák tavaszi lemosó permetezése: "első körben a hárs- és ostorfák, majd a platán-, tölgy- és japánakácok következnek, de ezekkel egy időben a rózsák is kapnak lemosó permetezést". Mint arról tavaly beszámoltunk, az elmúlt húsz évben nem volt lehetőség arra, hogy a belvárosi virágtartó edényeket és faládákat teljes körűen felújítsák és a talajcserét is elvégezzék. A környezetgazdák 2015-ben ezt is pótolták, idén ezekben hamarosan 1000 nárcisz, 900 jácint és 1000 krókusz virágzik. A sárga krókuszok már elkezdtek kikandikálni, a jácintok és nárciszok pedig 1-2 héten belül üde színfoltot képeznek majd a városban. Makrai László hozzátette, tavaly ősszel 32 ezer tulipánhagymát vásároltak és ültettek el, ezekből 25 ezer a Széchenyi teret díszíti, míg a többi a belváros más frekventált helyeire került. "A külső városrészekben a belvárosból tavaly tavasszal kikerült, osztályozott tulipán hagymákat ültettük ki, hogy a belvároson kívül eső körzetek se maradjanak hagymás növény nélkül." Az ügyvezető ugyanakkor megjegyezte, még mindig gyakori, hogy megrongálják, ellopják a frissen ültetett virágokat. Az ültetés azonban nem ért véget, a közterületi virágládák talaját az elkövetkező hetekben tápanyaggal töltik fel, a gyenge növényeket pedig pompásabb, nagyobb díszértékűekre cserélik.

Már nyílnak a virágok a Széchenyi téren - több mint 30 ezer tulipánhagymát ültetett ki ősszel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618224

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.