Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: a hosszabbításban kapott ki a címvédőtől a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_szolnok09_gs

Elképesztő izgalmakat követően négy ponttal kapott ki a Szolnoktól a Szedeák, amely bár 18 ponttal is vezetett a meccs folyamán, de végül a hosszabbításban alulmaradt a címvédővel szemben.

A címvédő Szolnoki Olaj KK érkezett szombaton az újszegedi sportcsarnokba: a nem jó passzban lévő Naturtex-SZTE-Szedeák számára még a legideálisabb körülményeket tekintve is nagy bravúrnak számított volna, ha sikerült volna legyőznie az Olajt. A problémákat csak tetézte, hogy Nikola Lazic ezúttal Kiss Zsolt mellett Chip Armelinre sem számíthatott sérülés miatt.

Egy gyors triplaváltás nyitotta a meccset, Milosevic trojkájára Tucker válaszolt, majd 8-7-es szolnoki vezetést követően 7-0-t futott a Szedeák, Vette és Juhos is jól kezdett, így időt kért Stojan Ivkovic. (14-8) A negyed végére eltüntette hátrányát a Szolnok, amelyből Vojvoda és Milosevic is szerzett egy-egy hármast, (16-16) és bár Tucker kosarával ismét vezetett a Szedeák, de mégis a Szolnok volt előnyben tíz perc után Vojvoda újabb triplája után. (18-19) Ültek a kinti dobások a szegediek részéről, Molnár András és Juhos Levente is bevágta a gyűrűbe a hármast, ellenben Vojvoda Dávidra nem volt ellenszere a Szedeáknak: a szolnokiak klasszisának mérlege hat kinti dobásból hat kosár volt. Szoros meccs volt, már ez is nagy szó volt a szegediektől, de az idő elteltével egyre több önbizalommal és hittel játszottak Nikola Lazic együttesének tagjai, és két negyedet követően tulajdonképpen Vojvodának köszönhetően nem volt nagyobb hátrányban a Szolnok. (45-43)

Négy perccel a nagyszünet után előbb öt ponttal meglépett a Naturtex (55-50), majd a szolnoki időkérés sem segített, és mivel Vojvoda hetedik triplája már nem a gyűrűben landolt, Vette viszont nem hibázott a palánk alól, így már tíz ponttal vezettek Molnár Andrásék. Ezt még képes volt növelni a Szedeák, amely a harmadik negyed utolsó percében Tucker ziccere után már 18 ponttal vezetett a Szolnok ellen. (74-56) Az utolsó tíz percben aztán robbantott az Olaj: öt perc után Burrell már tízen belülre hozta a vendégeket, sőt, Wittmann hármasát követően már csupán két pont volt közte, támadásban nem tudta azt nyújtani a Szedeák, mint a meccs korábbi szakaszában. Ciric és Vette is kihagyott fontos büntetőket, a túloldalon viszont Vojvoda keze továbbra is sült, mellé pedig Kovács Péter is csatlakozni tudott, így alig két perccel a zárás előtt utolérte a Szedeákot a Szolnok. (84-84) Sőt, az extrát nyújtó Vojvoda ziccere után már Stojan Ivkovic gárdája vezetett, de Ciric ezt kiegyenlítette – mi több, három másodperccel a vége előtt Molnár András állhatott oda a vonalra büntetőzni, azonban egyik büntetőjét sem tudta bedobni a szegediek kosarasa, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Vojvoda továbbra sem tudott hibázni, Wittmann újabb triplájával pedig már hattal vezetett az Olaj (89-95). Juhos és Ciric is ugyan közelebb hozta a Szegedet, de védekezésben nem volt már ellenszere a jóval több játékost forgató Szolnok játékára a Naturtexnek, amely végül négypontos vereséget szenvedett, amelyhez nagyban hozzájárult az elképesztően jól játszó Vojvoda Dávid a szolnokiaktól ; ugyanakkor minden szegedi játékosnak jár az elismerés, hiszen nagyon közel voltak ahhoz, hogy az összehasonlíthatatlanul jobb lehetőségekkel bíró Szolnokot legyőzzék, és óriási bravúrt hajtsanak végre. Nikola Lazic csapata megmutatta, hogy tud küzdeni és eredményesen játszani – nem sokon múlott a kiváló eredmény, de ha ezt tudja hozni majd a Szedeák az alsóházi rájátszásban, akkor nem kell aggódniuk a szurkolóknak.

A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb szerdán a Falco KC Szombathely vendége lesz.

Ami a statisztikát illeti

Az adatokat tekintve komolyabb különbség a két csapat között a lepattanókban alakult ki: ezt a csatát (is) a Szolnok nyerte 40-32-re, viszont az asszisztokban köszönhetően a 11 gólpasszig jutó Tuckernek a Szedeák nyert. (21-13) Az eladott labdák gyakorlatilag megegyeznek (13 szegedi mellett 15 alkalommal rontottak a vendégek), amiben viszont még jobb volt a Szedeák, az a triplák: a szegediek kinti 40 próbálkozásából 19 landolt a gyűrűben, míg a Szolnok 35 dobásból 18-szor talált be a triplavonalon túlról. Mindenképp kiemelendő Vojvoda Dávid teljesítménye: az Olaj ásza 46 pontnál zárt, hat triplát dobott, amit úgy hozott össze, hogy az első hat távoli kísérlete egyaránt sikeres volt, hibátlanul büntetőzött (14/14 a vonalról), négy asszisztja mellett pedig 13 faultot harcolt ki 39 játékperce alatt, ami 57-es VAL értéket eredményezett. A szegediek közül remekül játszott a 27 pontos Tucker, aki a már említett 11 gólpassza mellett csupán háromszor adta el a labdát, nyolcszor állították meg szabálytalanul, és volt négy lepattanója is. Szintén jó meccse volt Clayton Vette-nek, aki 25 ponttal zárt 35 perc alatt, négy trojkát szerzett, és volt hat pattanója is. Andrija Ciric a 19 pontja mellé 9 lepattanót tudott gyűjteni, és volt még három gólpassza is négy kiharcolt szabálytalanság mellett 39 játékperc alatt, míg Juhos Levente egyik legjobb szegedi meccsén van túl: három hármast vágott be, szedett hat védőlepattanót, és még volt egy blokkja is. Kilenc pontig jutott Molnár András 29 pályán töltött perc alatt, míg Révész Ádám 4 percnyi játékidő alatt két pontot tett a közösbe. Moravcsik Áron négy szerzett labdával ezúttal inkább védekezésben jeleskedett, valamint nyolc percet kapott Nikola Lazictól Vágvölgyi Ákos is.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 24. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 97 – 101 (18-19, 27-24, 29-15, 14-30, 9-13) – hosszabbítás után
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Frányó Péter, Pozsonyi László, Hervay Tibor. (Gincsai János)
Szedeák: TUCKER 27/12, Moravcsik -, JUHOS 15/9, CIRIC 19/6, VETTE 25/12. Csere: Molnár A. 9/6, Révész 2, Vágvölgyi -. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Szolnok: Wittmann 13/9, Kovács P. 4, VOJVODA 46/18, Milosevic 6/6, Keller 2. Csere: JONES 16, Borisov 2, Gregory 2, Burrell 10/6. Vezetőedző: Stojan Ivkovic.
Kipontozódott: Moravcsik (42′) ill. Milosevic (37′), Kovács P. (38′)

Nikola Lazic: “Nagyon jó csapat ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk, egy-két labdán múlott, hogy nem nyertünk, de így is dicséret illeti csapatom valamennyi tagját.”

Stojan Ivkovic: “Rövid ideje dolgozom együtt a csapattal, még nem úgy kosárlabdázunk, ahogy én elvárom. A szív és az akarat fényes jövőt ígér.”

Online közvetítésünk

VÉGE

45′Az első bent van Vojvodától, és a második is, 97-101. Vette már nem tudja beemelni – elképesztő izgalmak után, hosszabbításban nyer a Szolnok Szegeden, a Szedeák minden dícséretet megérdemel, jár is a vastaps a szegediek teljesítményéért!

45′Még 49 másodperc: Tucker elindul a sarokból, majd Vojvodára nem fújnak faultot, hanem belemenést… Wittmann hármasa lejön, még egy esély talán: CIRIC BEDOBJA A TRIPLÁT! 97-99! Rögtön odaütünk, még nyolc másodperc, Vojvoda dobhat megint büntetőket.

44′Ciric hozza vissza háromra a Szedeákot egy szép floaterrel, 94-97. Vojvoda megint kap egy faultot, tizenkettedik ítélet nála. Bedobja az elsőt, és a másodikat is, 94-99.

44′JUHOS! MICSODA HÁRMAS A SAROKBÓL! 92-95! Most kell jól védekezni! Jones beejti a körtéből, 92-97. Tucker elindul, és megtalálja Vette-t, aki besapkáz Jones.

43′ Wittmann ellenben bedob egy triplát a sarokból: 89-95, időt kér Nikola Lazic.

43′ Juhosnál most nincs ítélet, támadhat megint az Olaj. Burrel triplája rövid, majd Wittmann sarkáról majdnem a csarnok tetejéig pattan a labda. Tucker elengedi, mert lejár a támadóidő, de nem jó a tempó!

42′Moravcsik kipontozódik Vojvoda elleni hibája után. Vojvoda első büntetője jó, és bent a második is, 89-92.

41′Jones bedob egy triplát a sarokból, 89-90. Ivkovic gyakorlatilag bent él a pályán, de rá se hederítenek. Vette hármasa lejön, de Ciric a földön fekve passzol! Eladjuk azonban, de Vojvoda trojkája most nem jó, viszont maradhat a Szolnoknál.

41′Kimarad Vojvoda közelije, majd fault: Tucker állhat a vonalra: ő is kihagyja az elsőt, de a második bent, 89-88.

IV. negyed 88-88 (18-19, 27-24, 29-15, 14-30)

40′ Még hozhatja a labdát az Olaj, de lejön a középtávoli, sőt, FAULT! FAULT! És ez azt jelenti, hogy dobhat kettőt a Szedeák! MOLNÁR ANDRÁS DOBHAT – A GYŐZELEMÉRT! Három másodperc az órán, elképesztő izgalmak, Molnár büntetői: KIMARAD AZ ELSŐ! ÉS A MÁSODIK IS! Elképesztő, HOSSZABBÍTÁS KÖVETKEZIK!

40′Ciric eladja a labdát, de Jones nem tudja befejezni a ziccert! Micsoda hiba, Ciric meg is bünteti egy floaterrel, 88-88!

39′Vezet is, Vojvoda a közelije után 40 pontnál (!), jár, 86-88-nál időt kér Nikola Lazic.

39′Kovács Péter is kipontozódott. Tucker hármasa lejön, a vezetésért támadhat az Olaj!

39′ Nem jön a szolnoki hármas, de Vojvodáé a lepattanó. A dudaszó pillanatában ejti be betörése után, 86-86.

38′ Ciric kosarát nem adják meg, csak a fault érvényes, jöhet a két dobás: bent az első, és a második is, 86-84!

38′Molnár András megy be a palánk alá az alapról indított játék után, és ejti be közelről, 84-81. Beszédül a tripla, de kár ezért, Kovács hármasa bent, egál, 84-84!

37′Fault Vojvodánál, ő is dobhat kettőt: az első bent, és a második is, 82-81.

37′VETTE! FAULTTAL EGYÜTT A KÖZELI! DE FONTOS VOLT! Nézzük a büntetőt: nem jó! 82-79!

37′ Nem jó a tripla a vendégektől, de Jonesé a pattanó, és visszateszi, 80-79. Egyetlen pont, egyetlen labda!

37′Ciricre ráesnek, Milosevicnek pedig ez volt az ötödik, így neki véget ért a meccs. Ciric első büntetője jó, a második viszont lejön, 80-77.

36′Keller leütközi Ciricet, de neki ma mindent lehet. Wittmann ráadásul triplával büntet, 79-77.

35′ Burrell beszór egy trojkát is: 79-74, időt is kér Nikola Lazic. Eddig ezt a negyedet 16-5-re nyeri a Szolnok.

35′ Burrell tempója is bent, 79-71, visszajön nyolc pontra az Olaj. Ciric hármasa hosszú a sarokból, most kell nagyon odafigyelni!

34′Labdát szerez Moravcsik, ez igen! Eldobja a hármast, de ez most rövid. Nyugodtnak kell maradni, ez az üzenet jött a kispadról is. Megint jó védekezés Moravcsiktól! Keller a gyűrű elől üti ki, majd beszór egy hármast Kovács, 79-69.

34′ Molnár Andrásnak kell elengednie a dudaszó pillanatában, Vette megszerzi a pattanót, de nem kap faultot, viszont maradhat nálunk a labda. Az se baj, ha megy az idő. TUCKER! Faulttal együtt a kosár!!! Bent a büntető is, 79-66!

33′Vette fordul be Jones mellett, de nem tudja már befejezni közelről. Kilépett Milosevic, a Szedeáké a labda!

33′ Milosevicnél a hiba, de időt kér Nikola Lazic: nyugodtan kell játszani a Szedeáknak, de hát könnyű ezt mondani.

32′Vette középtávolija rövid, majd Moravcsik bevállal egy faultot Vojvoda ellen, ez kellett, bravó – bár neki ez így a negyedik. Burrell szór be egy hármast, 76-66.

32′Wittmann hármasa nem jó, majd Jones egy igen vitatható módon szerez labdát Juhostól, és bezsákolja – sőt, még kap egy faultot is. Azért jó lenne, ha nem ez döntene majd, mármint a sporik teljesítménye. Jones bedobja a plusz egyet, 76-63.

31′Tucker mesterien ejt betörése után, 76-60.

31′Moravcsik labdáját lelopja Vojvoda, aki bedobja a ziccert, 74-60. Ezeket azért kerülni kellene.

III. negyed 74-58 (18-19, 27-24, 29-15)

30′ Tucker hármasa rövid, de már nincs ideje támadni a Szolnoknak: az utolsó negyed előtt 16 ponttal, 74-58-ra vezet a Szedeák a címvédő ellen!

30′ Még ötvenegy másodperc a negyedből: Vojvoda kihagyja a középtávolit, majd Tucker beejti a ziccert, 74-56! 18 pontos szegedi előny! Jones lassan ipponnal ledönti Révészt, de nem fújnak: JUHOS BLOKKOLJA JONEST! De a lepattanó sajnos Jones-é, 74-58.

29′MOLNÁR ANDRÁS! A tizenkettedik szegedi hármas is bent, 69-56! Wittmann elrontja a közelit, TUCKER VISZONT A HÁRMAST NEM!!!! 72-56! ELKÉPESZTŐ MIT JÁTSZIK MA A SZEDEÁK! IDŐT KÉR A SZOLNOK!

29′ Ciric állítja meg egy eladott labda után Jones-t, ez a harmadik hibája. Jones csak a másodikat dobja be, 66-56.

28′ Juhosra fújnak egy hibát, neki ez a második. Wittmann dob egy hatalmas homályt, majd Gregory blokkol – ez nem goal-tending. Jones hármasa kívülről éri a palánkot a sarokból, ez is ritka.

28′ Juhos labdát szerez, majd Ciricet löki meg Wittmann: ő is dobhat két büntetőt: az első bent, és a második is jó, 66-55!

28′Kovács faultolja Molnár Andrást, ez két büntető: jó az első, a második viszont kiperdül, 64-55.

27′Wittmann floatere töri meg az Olaj csendjét, 63-55. Ciric kezéből kiütik a labdát, majd MILOSEVICNÉL BELEMENÉS, ráadásul neki ez a negyedik faultja! Visszakapjuk a labdát!

27′ Vojvoda első kihagyott hárompontosa, Juhosé a pattanó, majd Vette bedob egy közelit is! TÍZ PONTTAL VEZET A SZEDEÁK A SZOLNOK ELLEN, MÉG LEÍRNI IS FANTASZTIKUS! Megint időt kér Ivkovic, 63-53!

26′Moravcsik lopja le Milosevic passzát, majd CIRIC BEVER EGY TROJKÁT! 61-53!

26′ Wittmann trojkája viszont rövid, Tuckeré a pattanó. Nem jó most Tucker passza a befutó Ciricnek.

25′Vojvoda klasszist nyújt, hat dobásból a hatodik hármasa is bent, 55-53. VETTE VISSZADOBJA!!!! 58-53!

24′ Jó Wittmann tempója kiszorított helyzetből, 51-50. Tuckernak ugyan befújják, de csak az alapról jöhet a Szedeák. CIRIC! Szép dobócsel után másodjára beejti a közeli, 53-50. Kijön Wittmann triplája, majd Vette beviszi egyedül!!! 55-50, időt kér a Szolnok, kiválóan játszik a Szedeák!

23′ Ugyanez a másik palánk alatt is, Tucker is hárompontos akciót csinálhat: megvan, jó a büntető, 51-48. Kimarad a közeli, majd Vette elengedi a hármast, de ez rövid, nyugtatja is őt Nikola Lazic.

23′ Tucker kilöki könyökkel Keller a palánk alól ziccerben, meg sem lepődünk, hogy nem fújják le. Ellenben a túloldalon Vojvoda kap egy faultot a kosara után: jó a plusz egy is, 48-46.

22′ Milosevic közelije lejön, majd fújnak egy faultot is rá! Remek védekezés a Szedeáktól!

22′Jones hagy ki egy tiszta tempót, majd Juhos szerez labdát. Tucker mutatja magát a sarokban, de Moravcsik nem tudja megjátszani. VETTE! Ez is tripla, 48-43, a kilencedik szegedi hármas!

21′Nagyon rövid Wittmann trojkája, majd Juhos lép vissza a sarokban a triplán kívülre, de ez sajnos kiperdül.

II. negyed 45-43 (18-19, 27-24)

20′ Moravcsikot letarolja Wittmann ziccerben: persze így nem jó a közelije, de ne fújnak semmit a sporik: nem ők a legkedveltebb személyek most a csarnokban. Nem baj, nem velük kell foglalkozni, így is két negyed után vezet az Olaj ellen a Szedeák!

20′ Ez nem jó Burrelltől, viszont ezt most elkapkodta picit a Szedeák, eladja a labdát Nikola Lazic együttese. Még tíz másodperc a félidőig: Vojvodának adnak megint egy faultot, dobhat kettőt: az első bent, a második is jó. Időt kér Nikola Lazic, 4.7 másodperccel a szünet előtt, 45-43-nál.

20′ Vojvoda ezt most megoldja egyedül, nem túlzás, tényleg ő viszi a hátán a Szolnokot, 42-41. VETTE! OTT EGY ÚJABB HÁRMAS! 45-41!

19′ Lejön Jones tempója, Tuckeré a pattanó. Megint elengedi kintről, de ez most hosszú.

19′ Jön a válasz Jonestól, de ez is csak kettes a sarokból, 39-39. Nem úgy TUCKERÉ!!! Ez is tripla, 42-39!

18′ Vojvoda bedobja a büntetőt a technikai után, 36-37. Juhos közelije után Vette-é a pattanó, majd be is vágja a triplát, 39-37!!!

18′ Borisov trojkája nem jó, ellenben a túloldalon TUCKERÉ IGEN! 36-34. Technikait kap Nikola Lazic, ennek a töredékéért sem fújtak semmit Ivkovicsnál….

17′Borisov is dobhat két büntetőt: mindkettő bent, 31-34. Tucker játssza meg Vette-t remekül, aki be is fejezi a ziccert, 33-34.

16′ Ciric ezt de szépen csinálta, a palánk alatt húzza vissza egy kézzel, 30-30. Ez csak kettes Jonestól a sarokból, de bent van, 30-32. Gregory faultolja Vette-t, ő is dobhat kettőt a vonalról: beszédül az első, a második azonban kiperdül, 31-32.

16′ Tucker ellen egy fault, dobhat két büntetőt az irányító: a helyén mindkettő, 28-28. Juhos betakarja Gregoryt a palánk alatt, ennek ellenére fault… Jó Gregory első büntetője, és bent a második is, 28-30.

15′ Vojvoda megszerzi az ötödik tripláját is, egyelőre ő húzza a Szolnokot – persze vannak még a túloldalon páran, akik képesek erre, 26-28.

15′Ivkovic már a pályán állva reklamál, de egyelőre nem figyelmeztetik a szövetségi kapitányt. JUHOS! OTT A HÁRMAS TŐLE! 26-25!

14′ Borisov hármasa nem jó a sarokból, majd egy vitatható ítélet után marad a Szolnoknál a labda, Vojvoda pedig megszerzi negyedik trojkáját, 23-25. Nem jó a szegedi tripla.

14′MOLNÁR ANDRÁS! Tiszta hármast dobhatott, nem is hibázott, újra vezet a Szedeák, 23-22!

13′Révész ejti be Ciric remek ütempasszát, 20-22. Vojvoda elrontja a tempót, majd Tucker megint végigviszi, de kimarad, akárcsak Burrell ziccere.

12′Nincs sok ideje Tuckernek, inkább egyedül próbálja megoldani, de lejön a közelije. Elbeszélget vele picit Nikola Lazic, nagyon vigyáz a labdára az irányító. Molnár András labdát szerez, majd ki is harcol egy faultot.

11′ Vojvoda beszórja a harmadik hármasát a sarokból, 18-22. Révész még megmentette volna Vágvölgyi passzát, de Vojvodának ilyet nem fújnak be, pedig kísértetiesen hasonló apró lökés volt a túloldalon is.

11′Ciricet szorítják kifele, nehezen tud passzolni, nem is találja meg Vágvölgyit erős passza. Vojvoda kap egy könnyű sípot, majd az időt kell picit hátrébb állítani. Ciricnél is fault, ezek nagyon apró hibák, de befújják a játékvezetők eddig. Vágvölgyi megint, neki a második, de jól védekezik most a Szedeák!

I. negyed 18-19

10′ Borisov közelije sem jó, Tucker egymaga oldja meg a túloldalon, 18-16! Még van ideje felhozni az Olajnak: és Vojvodának még egy hármasra is maradt ideje, így ezzel egy ponttal, 19-18-ra vezet a Szolnok, de abszolút nem lehet panasz eddig a Szedeák címvédő elleni játékára.

10′ Molnár András hármasa egy picit hosszú, de a lepattanó megvan, Tucker is elengedi kintről, de ez sem jó.

9′Vágvölgyi floatere nem jó, majd Milosevic kiegyenlít egy trojkával, 16-16.

8′Tucker remekül találja meg a palánk alatt Juhost, aki be is ejti a közelit, 16-13. Támadóhiba a vendégeknél, jön Vágvölgyi Moravcsik helyére.

8′ Burrell harcol ki egy faultot, majd mindkét büntetőjét bedobja, visszajön egyre az Olaj, 14-13.

7′ Juhos labdát szerez a félpályánál, de ketten vannak rajta, nem tudja végigvinni, inkább visszajátssza Moravcsiknak. Lejön a tempó tőle, majd Juhos faultolja Milosevicet. Jön Révész Vette helyett.

7′ Ciric is ráemel egy trojkát, de kiperdül. Jön Molnár András Ciric helyére a Szedeákban.

6′Vojvoda szór be egy triplát középről, 14-11. Tucker hármasa most lejön, de Borisov tempója sem jó a sarokból.

6′ Sőt, Moravcsik labdát szerez, a leindítás végén Vette zsákol egy kézzel, 14-8! Időt kér a Szolnok!

6′ JUHOS! Jól kezd, most egy tripla a sarokból, 12-8!

5′Jones tempója lejön, majd Ciric megszerzi a labdát Gregory mellett, az akció végén pedig egy faultot harcol ki.

5′ Vette állhat a vonalra: az első bent, és a második is jó, 9-8.

5′ Jön Borisov és Gregory a vendégekhez Ciric rossz passza után. Vojvoda a sarokból indul el, és már az Olaj vezet, 7-8.

4′ Ciric a sarokból dobja rá a középtávolit, de nem j, ahogy Kovács tempója sem. Kimarad Wittmann hármasa, Ciricé a pattanó.

4′ Vojvoda az elsőt bedobja, és a második is jó, 7-6.

4′ Juhos! Faulttal együtt ejti be a közelit, 7-4. Kimarad viszont a plusz egy. Vojvoda fut be a palánk alá, őt faultolják, dobhat kettőt. Jön Jones az Olajba.

3′Juhos floatere jó a sarokból elindulva, 5-4. Wittmann egy hát mögötti passzal játssza meg Kellert, de kiszédül a center közelije.

3′ Ciric nem tud passzolni a védők gyűrűjében, a lerohanó Kovácsot pedig faultolja Moravcsik: szerencsére nem esik be a közelije, így nincs három pontos akció. Csak a második büntető jó, 3-4.

2′ Vette középtávolija marad ki, majd Wittmann játszaná be Kellernek, de nem tudja átvenni a center.

1′ Tucker visszadobja a trojkát, 3-3! Milosevic megint a sarokból, de ez most hosszú.

1′ Milosevic hármasa nyitja a meccset, 0-3.

1′ A feldobást Vette megnyerte, de pont Wittmann kezébe üti a labdát.

17.51 – A Szedeák legutóbbi hazai meccsén egy remek bravúrt hajtott végre, amikor megállította a Kaposvárt: ma még annál is jobb teljesítményre lenne szüksége a szegedieknek ahhoz, hogy a Szolnok ellen legyen az esélyük.

17.32 – A Szolnok egy négyes győzelmi szériában van, már ami a bajnokságot illeti, hiszen legutóbb február 24-én, Zalaegerszegen kapott ki az Olaj, de közben a Magyar Kupában a döntőben a Körmendtől szenvedett vereséget.

17.28 – Az U20-asok meccsét a Szolnok nyerte: az utolsó percben még csak egyel, 80-79-re vezetett a Szolnok, majd Révész Ádámot úgy lekönyökölték, hogy vérzett orra, de a reklamálásért technikait fújtak a játékvezetők, végül 87-79-re nyert az Olaj.

17.23 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! A kezdeti ismerkedésen már túl vannak a csapatok, már ha vannak ismeretlen dolgok a két oldalon, Milosevic és Ciric beszélgetett kedélyesen az első pár dobás előtt. Az biztos, hogy Nikola Lazic rotációs lehetőségei mára még jobban szűkültek, hiszen Chip Armelin nem tudja vállalni a játékot, ahogyan a csapatkapitány, Kiss Zsolt sem.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A Szolnoki Olaj ellen lép pályára este hattól a Szedeák – a meccsről ÉLŐben jelentkezünk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=616926

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 12.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál