Közélet

Kondorosi Éva biokémikus kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

Kondorosi Éva biokémikus kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

2016. március 10., csütörtök
Kondorosi Éva biokémikus kapja a Szegedért Alapítvány fődíját
szegedert_alapitvany_gala57_gs

Kondorosi Éva növényi molekuláris biológiával foglalkozó Széchenyi-díjas biokémikus, akadémikus kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját, a várost romba döntő 1879-es árvíz évfordulóján rendezett szombati gálaműsoron - tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.

Az alapítvány társadalmi-állampolgári kuratóriuma a

Debreczeni Pálról

elnevezett elismerését

Tajti Gabriellának

, a Szegedi Tudományegyetem kulturális irodája vezetőjének ítélte oda. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját

Balázs Mihály

irodalomtörténész, a művészeti kuratórium Gregor József-díját pedig

Dusha Béla

fotóművész veheti át a gálaműsoron. A fődíjas

Kondorosi Éva Lapis András

szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját kapja, a karcsú, kalapos nőalakkal 2006 óta a szegediek nap mint nap találkozhatnak, hiszen köztéri szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti. A szakkuratóriumok díjazottjai a szobrászművész plakettjét vehetik át. A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaesten a Budapest Bár ad koncertet. A Szegedért Alapítvány ötlete 1988 októberében született, Debreczeni Pálnak, a DOMET Ecsetgyár igazgatójának nevéhez fűződik. A szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy kifejezze elismerését a város hazai és nemzetközi hírnevét gazdagítóknak. Az alapítvány ezenfelül több mint két évtizede pályázati támogatásokkal járul hozzá a tudományos kutatásokhoz, művészeti tevékenységekhez, tanulmányutakhoz, kongresszusok szervezéséhez, a városhoz kötődő kiadványok megjelentetéséhez és más, értékeket hordozó kezdeményezések megvalósításához.

Kondorosi Éva növényi molekuláris biológiával foglalkozó Széchenyi-díjas biokémikus, akadémikus kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=616629

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.