Bulvár

Az utolsó lépcsőfokot nyaldossa a Tisza + FOTÓK

Az utolsó lépcsőfokot nyaldossa a Tisza + FOTÓK

2016. március 7., hétfő
Az utolsó lépcsőfokot nyaldossa a Tisza + FOTÓK
arado_tisza04_gs

Napok óta figyelik a szegediek, vajon kiönt-e a Tisza. Az ATIVIZIG tájékoztatójában azt írja, kedd estig várhatóan kevéssel az alsó rakpart szintje alatti vízállásnál megáll a folyó áradása.

"Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő Tisza-szakaszon a vízszint lassan emelkedik. A vízállás ma reggel a Tiszán Csongrádnál 625 cm, Mindszentnél 639 cm, Szegednél 557 cm volt. A Maroson Makónál 72 cm-t mértek. A Hármas-Körösön Szarvasnál I. fokú árvízvédelmi készültségi szint (600 cm) van érvényben. A vízállás várhatóan keddig marad a készültségi szint felett. Szarvasnál a ma reggeli vízállás 612 cm volt. Az Alsó-Tisza tetőzés közeli állapotba van, holnap estig az áradás valószínűleg mindenhol megáll, Csongrádnál és Mindszentnél kevéssel az I. fokú árvízvédelmi készültségi szint (650 cm) alatti, Szegednél kevéssel az alsó rakpart szintje (580 cm) alatti vízállással" - adta hírül hétfő reggel az igazgatóság. Parkolni szombat reggel 6 óra óta tilos a rakparton, az Eumert.hu időjárás-jelentési oldal előrejelzése alapján ez még egy darabig így is marad. De ha kedvünk szottyan, csónakba pattanhatunk.

Kedd estig várhatóan kevéssel az alsó rakpart szintje alatt megáll az áradás.http://szegedma.hu/?p=615702

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.